nternetul – drept fundamental al omului

Asociatia Pakiv Romnia strnge semnaturi pentru a promova o initiativa legislativa privind declararea Internetului ca drept al omului.

Asociatiia Pakiv Romania a declansat, in 23 iulie 2012, prima initiiativa legislativa din Romania care vizeaza includerea internetului intre drepturile fundamentale ale omului. Proiectul de act normativ avand ca tema Internetul drept fundamental al omului poate fi consultat accesand www.pakiv.ro.

Contam pe participarea si implicarea societatiii civile sa sustiina eleborarea si completarea acestei initiiative legislative. Toate persoanele care sunt interesate de acest demers sunt binevenite sa ne ajute in definitivarea documentului ce urmeaza a fi depus la Parlamentul Romaniei si sa semneze pe listele de sustiinatori ale acestei initiiative. Conform legii avem nevoie sa strangem 100.000 de semnaturi, a declarat presedintele Asociatiiei Pakiv Romania, Gruia Ioan Bumbu.

In perioada imediat urmatoare, grupul de initiiativa va finaliza documentarea si va publica proiectul de propunere legislativa. Documentele vor putea fi studiate de toate persoanele interesate, care apoi vor avea posibilitatea de a semna pe listele de sustiinatori.

Internetul este unul dintre cele mai puternice instrumente ale lumii moderne care asigura comunicarea rapida, libera exprimare, informatiii cuprinzatoare si vaste din orice domeniul, posibilitatii nelimitate de a initiia Si dezvolta activitatii generatoare de venituri. Conform statisticilor internatiionale, la nivel mondial, exista peste 2 miliarde de utilizatori de internet. In Romania, la sfarsitul anului 2010, peste 5,3 milioane de persoane utilizau Internetul.

Cel mai recent raport al ONU (Special Rapporteur, A/HRC/17/27 din 16 mai 2011) arata ca accesul la internet a devenit un drept fundamental al omului, fiind o unealta indispensabila pentru realizarea unei game variate de drepturi ale omului contribuind la combaterea inegalitatiilor, dezvoltare sociala, economica si politica.

In plus, internetul este un instrument important pentru invatiamant, oferind acces la o vasta si in extindere sursa de cunostintie. Internetul este un instrument prin care formele traditiionale de invatiamant pot fi suplimentate, dezvoltate si transformate intr-un model interactiv, cuprizator si atractiv pentru elevi, aducand in fiecare casa cercetarile stiintiifice, experimentele, etc.