Un pește crescut timp de trei ani, la temperaturi scăzute, cu o cantitate mică de grăsime, cu mai multe nuanțe de auriu printre solzi, așa este novacul din Țara Bârsei, pe care îl găsim în apele din lunca Oltului. Pescuitul începe în perioada rece a anului, iar până ajunge în farfurie e un drum lung.
Îmbrăcați în combinezoane, pescarii intră în apă dis de dimineață. E prea greu năvodul ca să fie scos cu totul la mal, așa că oamenii stau în apa de cel mult 4 grade și aleg peștele unul câte unul. Pe mal, au făcut un foc deoparte și se mai încălzesc acolo din când în când, să se mai dezmorțească.
Pentru cele mai recente știri:
https://euronews.ro/
Abonați-vă la canalul nostru de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbATDExtWstHnwWELZnXNZA
Urmăriți-ne și pe Social Media:
https://whatsapp.com/channel/0029VaCnS0e4Y9luISUdOk1n
Tweets by euronewsro
https://www.facebook.com/ro.euronews
https://www.instagram.com/euronews_romania
@euronews.romania
Sursa: Youtube / Euronews Romania
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro