Noua moldoveni au incercat sa treaca ilegal granita ascunsi intr-un TIR

Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Nadlac au descoperit, ascunsi intr-un TIR, noua cetateni moldoveni care intentionau sa treaca ilegal frontiera si sa ajunga in Spatiul Schengen.

Actionand in baza analizei de risc, lucratorii vamali si politistii de frontiera, in exercitarea atributiilor legale, au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra unui automarfar ce transporta, conform documentelor insotitoare, 20 de tone de fire de sticla tocate pentru o firma din Austria.

Astfel, astazi, 17 aprilie a.c., in jurul orei 15:00, pe sensul de iesire din tara prin P.T.F. Nadlac, s-a prezentat un TIR la volanul caruia se afla cetateanul roman Ioan S., in varsta de 37 de ani, domiciliat pe raza judetului Sibiu.

Procedand la efectuarea controlului amanuntit asupra vehiculului, echipa comuna de control formata din lucrator vamal si politist de frontiera a descoperit noua trei barbati si sase femei, toti din Republica Moldova, care patrunsesera in interiorul autotrenului, dupa ce taiasera prelata superioara a trailerului. Cei noua sperau, astfel, sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei si sa ajunga in Spatiul Schengen.

In cadrul cercetarilor initiale, s-a stabilit ca cei noua moldoveni au intrat legal in Romania, in baza propriilor documente de calatorie.

Politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului, urmand a fi luate masurile legale ce se impun.