Noua gama de servere Sun

octombrie 12, 2005

Sun Microsystems şi AMD au prezentat în premieră noua gamă de servere Sun dotate cu procesoare AMD Opteron

Prezentarea a avut loc joi, 6 octombrie 2005, în cadrul unei conferinţe dedicate parteneriatului special dintre Sun Microsystems şi AMD, conferinţă ce s-a bucurat de participarea extraordinară a dlui.Pierre Brunswick – VP AMD, Regional Sales Director Rusia, CIS, MiddleEast & Africa, Sun Microsystems, Inc. – şi a dlui. John Foster – Volume Systems, Product Manager South Eastern EMEA, Sun Microsystems, Inc.

Până la prezentările propriu-zise, cei doi reprezentanţi SunMicrosystems au ţinut să demonstreze celor prezenţi modul în care s-au schimbat dimensiunile pieţei de servere din lume şi felul în care tehnologia AMD pe 64 de biţi cucereşte noi şi noi segmente de piaţă. “70 dintre cele 100 de mari companii aflate în Top 100 Forbes folosesc astăzi AMD x64. În România, o altă mare companie a decis să facă la fel – Petrom – ceea ce este un semnal mai mult decât important”, a declarat dl.Pierre Brunswick, care a adăugat că piaţa din ţara noastră devine din ce în ce mai importantă, odată cu prezenţa tot mai puternică a AMD în România.
“În 2003, AMD a lăsat în urmă competiţia, prin AMD Opteron ™ şi AMD Opteron ™ 64. La ora actuală, peste 2000 de producători din lumea întreagă au adoptat tehnologia pe 64 de biţi”, a spus dl.Brunswick.

În continuare, au fost detaliate câteva dintre principalele performanţe ale gamei Opteron™, în condiţiile în care parametrii de business se modulează astăzi după raportul performanţă/cost/watt :
- îmbunătăţeşte protecţia împotriva viruşilor
- este « rece » şi silenţios
- disipator de căldură integrat
- controller de memorie DDR integrat, ceea ce îl face să fie de 4 ori mai rapid decât orice front bus de pe piaţă
- procesorul « double core » intră în acelaşi socket ca şi cel « single core » ; în plus, procesorul « double core » comunică prin Crossbar Switch
- reduce T.C.O. (în primul rând prin diminuarea consumului de energie)

Dl. John Foster consideră că parteneriatul strategic dintre Sun Microsystems şi AMD a dus la câştigarea tuturor “bătăliilor” din inventica ultimilor ani. “Toate produsele noastre îndeplinesc următoarele cerinţe: durabilitate, performanţă şi eficienţă – fie că vorbim despre un server de 800 de dolari, fie de unul de 20.000”, a spus reprezentantul Sun Microsystems. Performanţele noii game de servere dotate cu procesoare AMD Opteron™ 64 sunt cu adevărat remarcabile :
- rapiditatea efectivă a procesorului (procesoarelor) depăşeşte cu până la 1,5 ori pe cea a Intel Xeon
- economia de energie este cu până la 50% mai mare
- cele mai rapide, ieftine, eficiente şi economice servere pe tehnologie 64 biţi din industrie
- scalabilitate şi flexibilitate
- durabilitate

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu OMNILOGIC, partener în România al Sun Microsystems şi AMD.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro