Nou „mobilier” in scoli: biciclete de fitness in loc de banci

O scoala primara din Statele Unite ale Americii a implementat programul „Read and Ride” (Citeste si pedaleaza), inlocuind bancile din fiecare sala de clasa cu aparatura sport. Pe parcursul ultimilor cinci ani, scoala a alocat investitii semnificative pentru aceste modificari.

Studiile in domeniul sanatatii ocupationale indica faptul ca statul la birou timp de 8 ore pe zi ne afecteaza sanatatea; de aceea, se recomanda pauze mai dese in care angajatii efectiv sa se ridice de pe scaun si sa se plimbe, cel putin 5 minute. Programul „Read and Ride” a fost promovat in scoli dupa ce specialistii au avertizat ca si copiii, care stau in banci aproximativ 6 ore pe zi, ar avea nevoie de mai multa miscare.

Bicicletele de fitness in sala de clasa au rezolvat aceasta problema. S-a demonstrat chiar faptul ca, pe langa vitalitatea si energia de care dau dovada, copiii invata mai bine in aceste conditii, avand rezultate mai bune la materiile de studiu. De asemenea, pot pierde foarte usor kilogramele in plus, obezitatea fiind o problema la nivel national in SUA.

Bineinteles, nu toate institutiile educationale isi permit sa echipeze salile de curs cu biciclete pentru fiecare elev. De la lansarea programului, 30 de scoli din SUA au alocat fonduri pentru implementarea acestuia si achizitia aparaturii necesare.

Sursa: Science Alert