Nordicii sunt cei mai fericiti europeni

aprilie 19, 2007

Danezii s-au dovedit a fi cei mai fericiti oameni din europa in timp ce britanicii ocupa doar locul noua conform unui studiu realizat de Universitatea Cambridge pe 15 tari.
Studiul care aplica si noi tehnici pentru a intelege binele europenilor, sugereaza ca locuitorii Scotiei si ai Tarii Galilor precum si din multe parti ale Angliei, se considera mai putin fericiti in prezent decat erau in urma cu 4 ani.
Cercetatorii pun rezultatele “nefericite” pe seama increderii tot mai scazute in guvern si alte institutii.
In cadrul studiului s-a masurat fericirea in ansamblu dar si satisfactia pe termen lung pe o scara de la 1 la 10.
Danezii s-au deovedit a fi cei mai fericiti si satisfacuti in timp ce italienii si portughezii par a fi codasii listei.
Prejudecatile legate de soarele mediteranean care aduce fericire par a fi false de aceasta data. Nu doar italienii si portughezii dar si grecii ocupa ultimele locuri ale listei. In acelasi timp, primele locuri sunt ocupate de Suedezi, Finlandezi si Elvetieni.
Femeile se declara mai fericite in general decat barbatii iar tinerii par a fi mai satisfacuti decat persoanele de varsta medie.
Se pare ca fericirea este direct legata de increderea in guvern, politie si sistemul de justitie. In acelasi timp, oamenii fericiti par sa aiba o multime de prieteni si cunostinte precum si un prieten foarte apropiat sau un partener.
Gradul de educatie pare sa nu conteze prea mult in estimarea fericirii si nici chiar aspectul financiar. In tarile unde increderea in institutii este scazuta chiar si cei mai bogati oameni se declara nefericiti.
Nici o tara nu a inregistrat scoruri mai scazute de 5 la nici una din cele doua variabile.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro