Noile studii efectuate prognozeaza reducerea masiva a costurilor, beneficii de business si ROI rapid It&c

mai 29, 2009

Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), cel mai mare furnizor independent de software pentru integrare de date şi servicii, a anuntat astazi disponibilitatea unui nou studiu realizat de Forrester Consulting, cu privire la impactul financiar al standardizarii pe o platformă comună de integrare a datelor şi folosirea unui Centru de competenta (ICC). Potrivit studiului, o organizaţie compozita, bazată în profunzime pe interviuri cu clientii, desfăşurate de către Forrester, a realizat, in mod conservator, beneficii de 5.5 milioane dolari în IT şi beneficii de business, pe o perioadă de cinci ani, cu o perioada de 18 luni pana la breakeven si 88% ROI.

Studiul, intitulat “The Total Economic Impact™ of the Informatica Platform and Integration Competency Centers”, se bazează pe metodologia Forrester Consulting, Inc’s de Impact economic Total (TEI), care masoara costurile şi reducerea acestora, în acelasi timp cu ponderarea avantajelor obtinute prin tehnologie, ce duc la o crestere a eficientei business-ului general.

Pe baza informaţiilor culese în interviuri cu clienti existenti ai Informatica, Forrester Consulting a constatat că organizaţiile pot realiza beneficii sub forma de eficienţă operaţională îmbunătăţită, o mai mare flexibilitate şi scalabilitate în cadrul proiectelor de integrare a datelor, precum şi disponibilitatea datelor, acestea avand o calitate mai mare şi o vizibilitate mai buna. În plus, formarea şi exploatarea unui Centru de Integrare creaza competente suplimentare, reduce costurile şi riscurile legate de proiectarea, implementarea şi sprijinirea proiectelor de integrare a datelor în cadrul întreprinderii.

Asigurarea eficientei operationale
Potrivit studiului, organizatiile pot experimenta beneficii substanţiale concrete, inclusiv eficienta operationala, de la desfăşurarea unei platforme comune de integrare a datelor, reprezentata de platforma Informatica, în special în paralel cu o abordare ICC, la integrarea datelor in cadrul intregii companii. Beneficiile proiectate, calculate pentru organizatia studiata, pot include:

•Îmbunătăţirea productivităţii de dezvoltare – cresterea estimata de productivitate a variat de la 20% în anul 1, la o îmbunătăţire de 50% în anul 5, ca urmare a unei singure solutii in companie. Avantajele includ o partajare a serviciilor in mediul de lucru şi guvernarea centralizata a datelor in platforma de integrare, hand coding redus şi abilitatea de a optimiza resursele de dezvoltare pe mai multe proiecte.

•Costuri mai mici de livrare prin refolosire – Studiul proiecteaza o reducere cu 40% in costuri pana la finele anului 5, datorata refolosirii datelor transformate si a maparii intre proiecte. Organizatiile intervievate cu surse offshore au beneficiat in mod particular de abilitatea de a folosi datele existente, pentru a reduce costurile si a livra proiectele mai rapid.

•Îmbunătăţirea disponibilitatii datelor din aplicatii si proiecte – guvernarea centralizată printr-o platformă standardizata a oferit echipelor de proiect un acces mai rapid la datele distribuite. Au rezultat costuri mai mici care pot varia de la o valoare estimată de 20% in economii în Anul 1, în creştere cu 35% la sută în anul 5.

•Reducerea costurilor de administrare – organizaţiile intervievate au beneficiat de economii de scară, create din capacitatea de a consolida resursele administrative. Pe masura ce o organizaţie centralizeaza aceste funcţii administrative, costul anual se poate reduce cu 10% în primul an, în creştere la 30% pana in anul 5.

•Reducerea erorilor de date şi inexactităţi – organizaţiile pot îmbunătăţi calitatea dezvoltarilor pentru integrarea datelor, transformarilor, pot reduce costurile generale de dezvoltare şi cele de suport prin imbunatatirea management-ului metadatelor, a liniaritatii acestora si prin capabilitatile de analiza a impactului ale platformei Informatica. Costul reconcilierii datelor poate fi redus cu 5% în anul 1, crescand la 35% pana in anul 5.

•Vizibilitate mai bună a datelor şi precizie in raportare – organizaţiile intervievate au identificat capacitatea utilizatorilor finali de a obţine o mai mare vizibilitate a datelor intr-un timp mai scurt printr-o abordare centralizata a integrarii datelor, suport de risk management si respectarea procesului de luare a deciziilor. Din interviurile cu clientii, standardizarea platformei creşte vizibilitatea peste proiecte, permitand un audit mai rapid şi costuri estimate imbunatatie cu 20% în anul 1, în creştere la 24% pana în anul 5.

•Time-to-market mai rapid pentru noile aplicatii si capabilitati – obtinerea unui time-to-market mai bun si reducerea costurile asociate sunt date de abilitatea de a utiliza o platforma mai standardizata. Comparativ cu operarea intr-un mediu ne-standardizat, aceasta poate genera reducerea costurilor anuale cu 20%.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro