Noi sperante in descoperirea vaccinului anti-HIV

Oamenii de stiinta au capturat o imagine a virusului HIV chiar in momentul in care acesta “s-a intalnit” cu celulele pe care le ataca ne informeaza Reuters. Cercetatorii au declarat ca spera ca aceasta imagine sa ii ajute in descoperirea unui vaccin impotriva incurabilei afectiuni.

Acestia au detectat un loc la suprafata virusului care ar putea fi vulnerabil la anticorpi si care ar putea impiedica virusul sa infecteze celulele umane.

Cercetatorul Peter Kwong de la U.S. National Institutes of Health a declarat ca studiul ar putea scoate in evidenta punctul vulnerabil mult cautat al virusului care a permite descoperirea unui vaccin necesar prevenirii infectiei initiale.

“Imaginea pe care o avem si faptul de a sti ca organismul uman poate produce anticorpi impotriva virusului inseamna ca descoperirea unui vaccin este posibila” a declarat Kwong in cadrul unui interviu. “Nu insemna ca am ajuns in punctul descoperirii. Dar cel putin putem elimina virusul de pe lista visurilor imposibile si il putem transfera pe lista problemelor a caror rezolvare depinde doar de continuarea cercetarilor.”

Expertii sunt de acord ca vaccinul este singura speranta de a opri evolutia virusului care a omorat mai mult de 25 de milioane de oameni de cand a fost descoperit pentru prina oara in anul 1981. In prezent 40 de milioane de oameni traiesc cu virusul in sange.

Pentru ca virusul ataca tocmai anticorpii a fost foarte dificila descoperirea unui vaccin pana in prezent.

Descoperirea a fost recunoscuta ca fiind de mare importanta insa este necesara continuarea asidua a cercetarilor pentru a descoperi in cativa ani vaccinul mult dorit au declarat cercetatorii. (atitudinea.ro)