Noi donatii pentru localitatile afectate de inundatii

In vederea ajutorarii sinistratilor din zonele calamitate in urma inundatiilor, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, impreuna cu Societatea Nationala de Radiocomunicatii SA, doneaza suma de 500 de milioane de lei vechi in contul RO65RNCB5010000138390083, deschis la BCR de catre Secretariatul General al Guvernului.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a intreprins o serie de demersuri pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundatii. Romtelecom, dupa consultari cu ministrul Comunicatiilor a anuntat o donatie de 20 miliarde lei vechi la fondul special care a fost creat de Guvernul Romaniei, precum si efectuarea de convorbiri nationale gratuite in reteaua Romtelecom de la telefoanele publice aflate in zonele afectate. Posta Romana ofera gratuitate pentru toti cei care vor sa transmita prin diferite tipuri de mandate postale donatii in lei in contul deschis de Guvernul Romaniei.

Operatorii privati de telefonie mobila, Connex si Orange, au donat cateva sute de mii de Euro pentru refacerea zonelor sinistrate si au pus la dispozitie, in propriile retele sau in colaborare cu institutii mass-media, numere la care pot fi realizate donatii.