Oamenii de stiinta au descoperit ca pe Marte exista fulgide zapada asemanatori cu cei de pe Pamant. Diferenta este ca fulgii de pe Marte sunt mult mai mici, avand dimensiunea unei celule rosii din sangele uman.
Cercetatorii au analizat datele adunate de doua nave care exploreaza Marte pentru a reusi sa calculeze dimensiunea fulgilor de zapada ai Planetei Rosii, despre care spun ca ar fi formati din dioxid de carbon, nu din apa. Aceiasi cercetatori spun ca, datorita dimensiunii foarte mici a fulgilor, un astronaut aflat pe suprafata planetei i-ar distinge ca o ceata.
Norii de zapada plutesc deasupra suprafetei lui Marte in timpul iernii acoperindu-i polii si ajungand pana la jumatatea distantei catre ecuator. Conform datelor furnizate de cele doua nave NASA Mars Global Surveyor (MGS) si Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), cercetatorii au reusit sa stabilieasca unde si cand se creeaza conditiile optime pentru formarea fulgilor de dioxid de carbon. De asemenea. prin analiza luminii reflectate de nori, s-a reusit sa se stabileasca densitatea de dioxid de carbon pe care acesti nori o prezinta.
Acest studiu faciliteaza intelegerea in profunzime a proprieteatilor si a comportamentului atmosferei de pe Planeta Rosie.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro