Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a arătat că sistemul de termoficare din București este „mai prost” decât cel de acum 3-4 ani, iar pe bucureșteni îi va aștepta o „iarnă grea" cu avarii.
„O să urmeze o iarnă foarte grea, în care sistemul nostru este mult mai prost decât sistemul pe care l-am avut acum 3 sau 4 ani, în sensul că numărul de avarii e mult mai mare și fiecare bucureștean a văzut pe propria piele încă din această vară. Și atunci suntem nevoiți, pentru că nu avem timp, de la preluarea mandatului până la începutul iernii avem cam o lună, tot ce putem face e să facem un management de avarie, astfel încât să avem un stoc de materiale cu care să putem interveni, să avem echipe cu care să putem interveni și aici nu sunt suficienți oamenii de la Termoenergetica și va trebui să facem niște contracte în regim de urgență cu companii private care să fie capabile și ele să intervină”, a declarat Nicușor Dan, la RTV, citat de Mediafax.
El a declarat că înlocuirea conductelor vechi ar putea începe din primăvară.
„La termoficare trebuie să accesăm acești bani europeni care sunt disponibili pentru București, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal și să începem din primăvara asta să le schimbăm. Avem bani până în 2020. (...) Sunt conducte de 40-50 de ani vechime. Conducta nouă, din 1.000 de kilometri cât trebuie să schimbăm, s-a schimat un kilometru în acești 4 ani de mandat”, a mai spus Nicușor Dan.
Primăria Bucureşti are datorii în jur de 4 miliarde de lei, a arătat Nicușor Dan, menţionând că primul lucru pe care trebuie să-l facă este eşalonarea plăţilor pentru „menţinerea corabiei la suprafaţă”.
„Trebuie să începem cu finanţele. Exact ca într-o familie, trebuie să ştii pe ce te bazezi. Din păcate, la sfârşitul lui 2019, datoriile curente ale PMB erau de 3 miliarde de lei. Se pare că, primăria nu e transparentă în momentul acesta şi nu ştim exact cifrele, dar se pare că datoria curentă e undeva la 4 miliarde lei. Asta înseamnă că un buget al Primăriei, adică banii care trebuie să-i cheltuieşti în 4 ani sunt deja cheltuiţi de către administraţie. Altfel spus: în 4 ani s-au cheltuit banii pe 5 ani. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să vedem care e eşalonarea plăţilor, astfel încât să menţinem corabia la suprafaţă în lunile care urmează şi, pe de altă parte, să dăm drumul echipei de fonduri europene pentru ca în următorii ani să facem nişte investiţii considerabile: metrou de suprafaţă, reabilitarea liniei de tramvai”, a precizat Nicuşor Dan
Sursa: europalibera.org
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro