La montarea piesei lui Albert Camus lucreaza o echipa multiplu laureata UNITER
Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) va invita la o noua premiera a acestei stagiuni. Regizorul Bocsárdi László, laureat anul acesta al premiului UNITER pentru cea mai buna regie, monteaza piesa „Neintelegerea“, de Albert Camus. Echipa de productie ii cuprinde pe scenografii Bartha József, pentru decor, Dobre-Kóthay Judit, pentru costume, de asemenea distinsa anul acesta cu premiul UNITER pentru intreaga activitate, si compozitorul Könczei Árpád, laureat tot in cadrul Galei UNITER 2012 cu Premiul special al UNITER pentru muzica de teatru. Distributiei timisorene – alcatuita din actorii Ramona Olasz, Ioana Iacob, Ida Jarcsek-Gaza si Georg Peetz – i se alatura actorul Sorin Leoveanu, de la Teatrul National „Marin Sorescu“ din Craiova, laureat anul acesta cu Premiul UNITER pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru prestatia sa din spectacolul „Caligula“, in regia lui Bocsárdi László.
Premiera are loc joi, 7 iunie 2012, la ora 19,30, in sala Teatrului German.
Urmatoarele reprezentatii sunt programate pentru zilele de marti, 12 iunie 2012, si miercuri, 13 iunie 2012, la orele 19,30, de asemenea in sala Teatrului German.
Toate reprezentatiile se traduc in limba romana. Versiunea scenica in limba romana o semneaza Alice Georgescu, la randul sau laureata a Premiului UNITER in 2009 pentru intreaga activitate in critica de teatru. Dramaturgia spectacolului este asumata de Valerie Seufert.
László Bocsárdi s-a nascut in 1958 in Targu Mures si a absolvit la Universitatea Politehnica din Timisoara in 1984. In timpul studiului a fost membrul unei trupe de teatru studentesc, urmand ca apoi sa fondeze trupa de teatru experimental „Figura Stúdió“. Din 1990 s-a dedicat exclusiv teatrului, absolvind studiul studiul regiei in 1995. In acelasi an a devenit director artistic, iar din 2005 director general al Teatrului "Tamási Áron" din Sfantu Gheorghe.
„Neintelegerea“ a fost scrisa de Albert Camus in perioada 1942-1943 in Parisul ocupat. In centrul actiunii se afla Martha, care impreuna cu mama ei conduce un han intr-o modesta localitate din Cehia. Martha isi doreste sa renunte la tot si viseaza la o viata mai buna pe malul marii. Pentru a-si indeplini aceasta dorinta, cele doua femei jefuiesc clientii bogati si apoi ii ineaca. Cand apare un nou client, cele doua femei nici macar nu banuiesc ca acesta este chiar fiul, respectiv fratele pierdut, plecat de acasa in urma cu douazeci de ani, despre care nu mai stiu nimic. Se ajunge la o neintelegere fatala.
Si aceasta cratie a lui Camus preia intrebarile prezente in intreaga sa opera despre sensul vietii si despre (im)posibilitatea aflarii fericirii intr-o lume parasita de Dumnezeu.
Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Timisoara. Sponsorii spectacolului sunt Ruefa Escape Travel si Aquatim.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro