Neimpozitarea tichetelor de vacanta si reintroducerea lor in sistemul bugetar ar duce la cresterea turismului intern cu 20 la suta

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii sustine modificarea legii tichetelor de vacanta in sensul neimpozitarii lor, precum si acordarea lor in sistemul bugetar, estimand ca aceasta facilitate ar duce la cresterea turismului intern cu 20 de procente. Masura neimpozitarii ar convinge angajatorii sa le acorde mai usor si ar avea ca efect reducerea evaziunii fiscale pentru ca folosirea tichetelor de vacanta inseamna certitudinea utilizarii la vedere a veniturilor aferente turismului pe baza tichetelor.

O alta masura utila pentru impulsionarea tichetelor de vacanta ar fi insa si renuntarea la conditia ca firmele sa le poata acorda numai in conditiile in care au profit. Se impune prin aceasta conditionare o limita care impiedica firmele sa isi motiveze angajatii.

Transformarea primelor de vacanta din sistemul bugetar in tichete de vacanta de uz intern ar insemna, de asemenea, o impulsionare a turismului intern si o incurajare necesara a sectorului. Modificarile la legea tichetelor de vacanta nu presupun un efort bugetar pentru ca reprezinta scutiri dintr-un impozit care nu este perceput la aceasta ora din cauza slabei utilizari a tichetelor de vacanta. Asa incat daca statul are inteligenta de a renunta la un potential impozit pe care acum nu are de unde sa il colecteze va castiga pe de alta parte din activitatile turistice care se vor dezvolta pe aceasta cale si din reducerea evaziunii fiscale din domeniu.