Negocierile privind vanzarea TRACTORUL Brasov in linie dreapta

Preşedintele AVAS, Răzvan Orăşanu, a negociat cu reprezentanţii firmei indiene Mahindra&Mahindra condiţiile în care se va face privatizarea societăţii TRACTORUL SA. Astfel, a fost negociat şi finalizat contractul de observator, prin care potenţialul cumpărător monitorizează activitatea societăţii pe tot parcursul negocierilor şi a definitivării contractului de vânzare-cumpărare. În prezent, a mai rămas, însă, în discuţie problema ajutorului de stat, de care societatea TRACTORUL ar urma să beneficieze, conform OUG 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Legea 212/2005.

Conform prevederilor legislaţiei în domeniul privatizării, termenul limită de încheiere a negocierilor este sfârşitul lunii mai. Având în vedere importanţa companiei TRACTORUL şi impactul economic şi social asupra întregii regiuni, conducerea AVAS depune toate eforturile pentru obţinerea celei mai bune soluţii pentru societatea braşoveană şi salariaţii acesteia.

Preşedintele AVAS, Răzvan Orăşanu, afirmă: ”Atunci cînd se va ajunge la o înţelegere asupra clauzelor contractuale, etapa următoare va fi negocierea acordului social cu sindicatele. Orice declaraţie nechibzuită, făcută într-un moment delicat al negocierilor, pune societatea într-o poziţie nefavorabilă în relaţiile acesteia cu creditorii şi poate conduce la o situaţie dificilă, cum s-a întâmplat în cazul New Holland. Cei care sunt tentaţi să le facă trebuie să işi asume şi consecinţele. “

Recent, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi-a dat acordul cu privire la contractarea unui credit bancar de către societatea TRACTORUL Braşov, în baza adresei pe care aceasta a primit-o de la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Potrivit acestui document, TRACTORUL mai are de primit 9 miliarde ROL, bani alocaţi prin vechea subvenţie. Astfel, societatea va plăti salariile angajaţilor. Lichidarea aferentă lunii februarie este aşteptată de 2.500 de salariaţi. Pentru ca societatea să îşi poată continua activitatea, conducerea societăţii împreună cu reprezentanţi ai AVAS se află în negocieri cu reprezentanţi ai Electrica şi Distrigaz pentru plata datoriilor pe care TRACTORUL le are către cei doi furnizori.