Neagu Djuvara – lansare de carte

Neagu Djuvara va lansa traducerea în limba engleză a volumului ,, O scurtă istorie ilustrată a românilor”. „A Brief Illustrated History of Romanians“ va fi prezentată la librăria Humanitas din Cişmigiu, pe 3 aprilie, ora 19. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, şi cel al Irlandei, Gerard Corr sunt invitaţi speciali. Traducătorul volumului, Cristian Anton, a declarat că a început  traducerea din dorinţa de a-i oferi soţiei sale, care este de origine poloneză şi nu vorbeşte limba română, o carte de istorie a românilor care să fie cât mai accesibilă.

Volumul este redactat într-o manieră inedită, ca şi cum un reprezentant din fiecare generaţie şi-ar fi pus amprenta pe text, scopul fiind de a apropia cititorii de oamenii din trecut: împăraţii romani, domnii români, politicienii, buni şi răi şi  chiar oamenii de rând, pe care istoria îi uită adeseori. Textul, însoţit de imagini, creează o istorie ilustrată a românilor.

Neagu Djuvara s-a născut în Bucureşti, în anul 1916, într-o familie de origine aromână aşezată în ţările române la sfârşitul secolului al XVIII-lea, care a dat ţării mai mulţi oameni politici, diplomaţi şi universitari.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro