Navalnîi spune că s-a găsit Novicioc „în și pe” corpul său

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a declarat luni că laboratoarele occidentale au găsit urme ale neurotoxinei Novicioc în corpul său și pe corp și i-a cerut Moscovei să-i returneze hainele, scrie france24.com.

Navalnîi se recuperează în clinica berlineză Charité după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor din Siberia către Moscova pe 20 august. A petrecut două zile în spital în Rusia înainte de a fi transportat cu avionul în Germania.

„Două laboratoare independente din Franța și Suedia și laboratorul specializat Bundeswehr au confirmat prezența Novicioc în și pe corpul meu”, a spus el în prima sa postare pe blog de când a ieșit din comă, referindu-se la un laborator militar german.

El a menționat că Rusia încă nu a deschis o investigație și că talk-show-urile rusești au sugerat că oficialii serviciilor de informații occidentale sau proprii săi aliați au efectuat atacul.

„Nu mă așteptam la altceva”, a scris el.

El a cerut, de asemenea, autorităților ruse să-i înapoieze hainele de care a fost dezbrăcat și trimis în Germania „complet gol”, spunând că acestea sunt dovezi importante.

„Ținând cont de faptul că Novicioc a fost găsit pe corpul meu și că este foarte probabil ca otrăvirea să se fi făcut prin contact fizic, hainele mele sunt o dovadă foarte importantă”, a scris el.

„Vreau ca hainele mele să fie ambalate cu grijă într-o pungă de plastic și să-mi fie returnate”.

„Dragostea vindecă” 

Într-o postare emoționantă pe Instagram, el a publicat o poză cu cea care-i este soție de 20 de ani, Iulia, spunând că își amintește puțin de boala sa, dar că soția sa a fost cea care l-a ajutat în recuperare.

„Acum știu cu siguranță din experiență: dragostea vindecă și te readuce la viață”, a spus el.

 

 

Sursa: europalibera.org