Nastase, deranjat de atacurile ce vizeaza cazurile de coruptie din partidul de guvernamant

Adrian Nastase este din ce in ce mai ofticat de atacurile opozitiei care au ca tema principala coruptia. Premierul spune ca atacurile opozitiei pe tema coruptiei fac parte din jocul politic si apar pe fondul rezolvarii problemelor ce tin de cresterea economica si integrarea euro-atlantica.
“Si eu daca as fi in Opozitie as cauta teme de critica”, se lauda primul-ministru, adaugand ca solutia cea mai la indemana este recurgerea la “tema perena – coruptia”. Adrian Nastase uita sa specifice faptul ca mai toate cazurile de coruptie semnalate de opozitie sunt mai mult decat demonstrate de realitate. Seful Guvernului a spus ca in Romania exista un anumit grad de coruptie, specific tuturor tarilor aflate in tranzitie. Pana acum, mass-media a semnalat o gramada de cazuri de coruptie in care actorii principali erau pesedistii, ultimul exemplu elocvent fiind cel al ministrului pentru Integrare Europeana, Hildegard Puwak. Probabil ca acest lucru il irita cel mai mult pe dl. Nastase, care prefera sa declare ca exista coruptie ca peste tot in lume, fara insa a face ceva pentru a o extirpa. Deplorabila atitudine! Romania si romanii au nevoie de exemple clare de eradicare a coruptie, au nevoie de “soboloni prinsi in capcana”.
Seful Cabinetului isi continua prelegerea pe tema coruptiei, subliniind ca aceia care astazi critica Guvernul ar fi putut adopta ei masurile necesare anti-coruptie. In acest context, Adrian Nastase a avertizat ca Romania beneficiaza in actualul context de o “fereastra de oportunitate” pe care nu are voie sa o rateze, riscand ca, daca nu incheie negocierile de aderare la UE în 2004, sa fie prinsa din urma de un nou val de state candidate. Cu alte cuvinte, lasati-o mai moale cu criticile ca ne vad aia din Uniunea Europeana si nu ne mai accepta… Liniste!