Motocicleta ecologică Hero iON, conceptul de viitor al indienilor

În viitor, motocicletele eco vor împânzi străzile, cel puţin aşa spun indienii care ne oferă un concept nou, parcă desprins din filmele SF.

Conceprul Hero iOn oferă soluţii de propulsie ecologică, dar şi alte tehnologii care, în viitor, vor pune motocicletele în lumina reflectoarelor mai mult ca niciodată.

Acest concept este dotat cu roţi electrice, pneurile fiind montate pe rotoarele magnetice care preiau rolul sistemului de frânare. Motocicleta funcţionează pe principiul ride-by-wire, toate funcţiile sale fiind controlate de o unitate VCM (vehicle control module). Aceasta este echipată şi cu un sistem care adaptează funcţionarea motocicletei la condiţiile din trafic.

În ceea ce priveşte propulsia, motoarele electrice sunt alimentate cu un pachet de baterii litiu-aer, care sunt mai eficiente şi mai uşoare decât bateriile litiu-ion. De asemenea, sistemul range-extender, care utilizează hidrogen şi tehnologia fuel-cell, permite o autonomie crescută, de aproximativ 300 km.

Nu în ultimul rând, creatorii spun că această motocicletă va putea ajunge de la 0 la 100km/h în 5 secunde şi va atinge o viteză maximă de 160 km/h, performanţe mai mult decât suficiente pentru o motocicletă eco.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro