Motoarele TSI de la Volkswagen - din nou premiate

Sistemul Twincharger castiga premiul TechnoBest, pentru Europa centrala si de est, pentru combinatia dintre compresor mecanic si turbina de supraalimentare
•La Istanbul, un juriu format din reprezentantii a 15 natiuni a acordat locul 1 motoarelor TSI

Concernul Volkswagen a fost premiat la Istanbul, cu renumitul premiu pentru tehnologie "TechnoBest". Premiul a fost decernat de Uniunea Pietelor de Automobile din Europa Centrala si de Est. Pentru membrii juriului, TSI reprezinta un progres considerabil in domeniul motoarelor pe benzina.
Motoarele TSI cu compresor mecanic si turbina de supra-alimentare ating puteri intre 103 kW / 140 CP si 125 kW /170 CP. Sistemul "Twincharger" este utilizat pentru seriile Golf, Golf Plus, Golf Variant, Jetta, Touran si Tiguan. Pentru a exprima avantajele TSI, este suficienta o singura fraza: "Putere maxima la un consum minim!" In intreaga lume, circula aproximativ 127.000 de automobile Volkswagen dotate cu motoare TSI.
Din punct de vedere tehnic, in cazul motoarelor de serie mare, combinatia dintre compresor mecanic si turbina de supra-alimentare este nemaiintalnita pana in prezent. Compresorul realizeaza putere la turatii reduse si asigura o pornire rapida.

Deoarece motoarele TSI au o capacitate cilindrica mica, se reduc semnificativ consumul de carburant si emisiile de CO2. Toate modelele TSI de pe piata pot fi combinate, alternativ, si cu transmisie cu dublu ambreiaj DSG. Motoarele TSI au putut, astfel, inca de la debutul lor, sa castige premii renumite in intreaga lume. In 2006 si 2007, acestea au castigat premiul "Motorul anului".
Premiul pentru tehnologie, "TechnoBest" este decernat in cadrul competitiei "Autobest", de jurnalisti renumiti din Bulgaria, Cipru, Croatia, Macedonia, Serbia, Muntenegru, Romania, Slovacia, Turcia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Cehia, Rusia si Grecia.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro