Motive pentru care azilul de batrani reprezinta o solutie sigura

Daca parintii traiesc singuri de ceva timp, poate fi dificil sa fie convinsi sa opteze pentru o ingrijire profesionala intr-o casa pentru batrani, precum Camin batrani Ilfov. Cu toate acestea, daca au nevoie de ajutor, iar acesta depaseste capacitatea unei singure persoane, ingrijirea asistata ofera socializare, monitorizare a sanatatii si alte servicii de asistenta. Anumite semne pot indica nevoia unui senior de ingrijire, iar aceasta ingrijire poate fi oferita de casele de batrani.

Cateva dintre motivele pentru care bunicii sau parintii ar trebui sa aleaga o casa de batrani:

  1. Aspecte legate de mobilitate: acesta este un motiv pentru care familiile iau in considerare viata asistata. Bunicul iubit poate cadea sau are nevoie de ajutor pentru transferul in scaunul cu rotile.
  2. Probleme legate de ingrijirea personala: Uneori, bunicul are probleme cu igiena personala, cum ar fi dusul sau pastrarea imbracamintei curate sau are nevoie de ajutor pentru a face fata incontinentei, a se imbraca, a manca bine sau alte ingrijiri zilnice.
  3. Aspecte privind siguranta la domiciliu: acest lucru merge adesea impreuna cu problemele legate de mobilitate.
  4. Probleme cu ingrijirea gospodariei sau cu bugetul: neglijarea gospodariei poate deveni o problema serioasa, fie ca este vorba de alimente expirate, gunoi sau de neplata facturilor la utilitati.
  5. Cresterea nevoilor de ingrijire a sanatatii: Membrii familiei isi dau seama ca necesitatile de ingrijire a bunicilor lor le-au depasit abilitatile fizice sau emotionale, in special in cazul in care persoana iubita are dementa.
  6. Insuficienta cognitiva usoara: declinul cognitiv poate avea urmari serioase, mai ales daca persoana iubita nu poate lua medicamente corect sau nu-si aminteste sa manance. Daca bunicul este confuz sau are alte semne de afectare cognitiva, viata asistata este adesea o alegere buna.
  7. Simptome de ratacire psihica: Acestea pot aparea la persoanele in varsta cu dementa sau boala Alzheimer. Atunci cand dementa progreseaza si persoana iubita prezinta probleme comportamentale precum agresiunea sau furia, se recomanda ingrijirea asistata.
  8. Singuratatea sau izolarea sociala: In cazul in care un membru senior al familiei prezinta semne de singuratate sau depresie, cum ar fi renuntarea la hobby-uri, renuntarea la prieteni sau iesirea din casa din ce in ce mai rar, este  timpul sa se ia in considerare o casa de batrani, precum un camin de batrani Voluntari, despre care se poate citi mai mult aici: https://azil-pentru-bunici.ro

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Motive pentru care azilul de batrani reprezinta o solutie sigura

Comments

comments