Montarea antenei auto

iunie 23, 2020

O antenă bine montată și reglată este necesară pentru a purta o conversație telefonică fără probleme pe orice rută parcursă cu mașina. Conversația are loc prin intermediul car kit-ului, care, la rândul său, folosește antena externă sau internă instalată în el pentru a se conecta. De aceea, sunt foarte importante calitatea antenei și faptul să fie instalată corespunzător.

În prezent, conversația presupune conectarea telefonului mobil la computerul de bord al mașinii prin intermediul tehnologiei de transmisie wireless bluetooth.

Putem distinge mai multe tipuri de antene. Clasificarea de bază presupune diferențierea antenelor externe montate pe acoperișul mașinii de antenele interne, care de cele mai multe ori își găsesc locul pe geamul vehiculului. Antenele auto pot fi echipate cu un amplificator de semnal sau doar pot primi semnalul fără a mări puterea. În cazul antenelor externe apare criteriul de lungime. Și astfel putem alege o antenă scurtă, lungă sau telescopică, adică una care se poate întinde și plia. Alegerea depinde de preferințele noastre și de cât de mult punem preț pe confort.

Ce se întâmplă dacă antena noastră nu se potrivește?

Dacă se întâmplă să aveți o antenă auto care nu se potrivește cu modelul de receptor din mașină, nu vă faceți griji – piesa numită adaptor mufa antena auto vă vine în ajutor. Acest element permite fixarea antenei de un standard diferit la un receptor de serie. Acest adaptor mufa antena auto vă permite, de asemenea, să atașați antena din fabrică la un receptor, care nu este un model de serie. Elementul numit adaptor mufa antena auto mai are un avantaj, care constă în împărțirea semnalului care provine de la antenă pentru două receptoare diferite.

Montarea antenei auto

Dacă am cumpărat deja antena sau dacă pe cea pe care o aveam de dinainte am prevăzut-o cu un adaptor nou, putem trece la montarea ei. În cazul unei antene automate (care se extinde automat), trebuie să ne asigurăm că sunt conectate la ea cablurile de alimentare și de control. Aceasta este probabil etapa de montare a antenei auto care durează cel mai mult - amplasarea firelor care vor rula din față până în spatele mașinii implică demontarea elementelor aflate în interior. Dacă nu avem suficientă motivație să facem acest lucru, merită să apelăm la serviciile oferite de un service profesionist. În acest fel putem economisi nu numai timp, ci și nervi. În primul rând, nu vrem să riscăm ca antena să fie montată greșit.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro