Monitorizarea efectelor fenomenelor meteorologice produse în unele judete - 3 iulie 2005

iulie 3, 2005

Judeţul Arad
Ca urmare a precipitaţiilor căzute şi a intensificărilor de vânt, în localitatea Mădrigeşti au rămas fără alimentare cu energie electrică 105 familii, fiind avariaţi 3 stâlpi de medie tensiune.
Echipele de la SC Electrica acţionează, în continuare, pentru remedierea defecţiunilor, reuşind să înlocuiască 2 stâlpi din cei 3 rupţi, fără însă a se restabili alimentarea cu electricitate a familiilor.

Judeţul Argeş
Ca urmare a precipitaţiilor abundente, în comunele Valea Danului, Lunca Corbului, Hârşeşti, Bârla, Stolnici, Căldăraru şi Miroşi au fost afectate 96 case, 447 gospodării, 1756 hectare de teren agricol, 6 stâlpi de telefonie, 5,4 km de drumuri judeţene şi comunale, 3 poduri din beton, 8 podeţe, 5 punţi pietonale. Au fost inundate 122 de fântâni.
Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă acţionează pentru evacuarea apei.
La nivelul tuturor localităţilor din judeţul Argeş a fost luate măsurile de monitorizare permanentă a evoluţiei situaţiei, de atenţionare şi înştiinţare a populaţiei, precum şi de raportare imediată a oricărui eveniment produs.

Judeţul Giurgiu
S-a acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate cu 4 echipe de intervenţie.

Judeţul Teleorman
Sunt, în continuare, nealimentare cu energie electrică 26 de localităţi, fiind avariate parţial 4 linii de medie tensiune şi 99 posturi de transformare.
Se acţionează cu echipe de la SC Electrica pentru remedierea defecţiunilor.
În municipiile Alexandria, Turnu Măgurele, oraşul Videle şi comunele Tătărăştii de Jos, Tătărăştii de Sus, Cosmeşti, Uda Clocociov, Siliştea, Olteni, Dobroteşti, Talpa, Zimbreasca, Scurtu Mare, Blegeşti, Drăgăneşti Vlaşca, Băbăiţa, Dideşti, Trivalea Moşteni, Orbeasca de Sus şi Orbeasca de Jos au fost inundate 467 de locuinţe şi anexe gospodăreşti.
6 case au căzut, din care 4 în comuna Tătărăştii de Jos şi câte una în comunele Scurtu Mare şi Olteni, alte două fiind în pericol de prăbuşire (comuna Olteni).
În localitatea Olteni, jumătate din casele din sat sunt inundate, apa fiind de circa 50 cm, iar satul Sericu din comuna Blăgeşti este izolat.
Din cauza vântului, la 3 case din comuna Blejeşti le-a fost smuls acoperişul.
S-a dispus evacuarea a 2 familii din comuna Trivalea Moşteni, acestea fiind duse la Spitalul Deparaţi.
Au fost înregistrate animale moarte şi au fost salvate 200 de oi.
Membrii Comitetului local pentru situaţii de urgenţă Cosmeşti au acţionat pentru salvarea a 3 pasageri dintr-un autoturism Matiz care a fost surprins de viitură.
Pe raza comunei Cosmeşti a fost afectat un dig de apărare, iar în comuna Zimbreasca sunt în pericol de distrugere 3 diguri (două s-au rupt).
Barajul de la Negreşti, comuna Scurtu Mare şi barajul din comuna Taplpa s-au rupt. Locuitorii din comuna Scurtu Mare şi cei din localităţile din aval de barajul din comuna Tapla (Gălăţeni, Grădişteanca, Clăniţa, Băbăiţa) au fost evacuaţi.
Satele Lada, Udupu şi Slăveşti din comunele Tătărăştii de Jos şi Tătărăştii de Sus sunt pregătite pentru evacuare în situaţia ruperii barajului de la Recea din judeţul Argeş.Au fost afectate drumul judeţean DJ 503 (apa are 50 cm în centrul comunei Drăgăneşti Vlaşca), DJ 701, DJ 506 şi podurile din comuna Dobroteşti.

Măsuri luate:
Au fost activate toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă; se acţionează cu echipaje de pompieri, militari, echipe de la IJSU şi cu mijloace tehnice pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate; în comuna Băbăiţa a fost deschisă şcoala pentru cazurile speciale de evacuare dacă va fi nevoie; au fost evacuate multe animale; s-a solicitat spargerea unor drumuri judeţene pentru a proteja casele de inundaţie, introducerea unor tuburi de scurgere a apei; s-a dispus deplasarea utilajelor în localităţile din aval de municipiul Alexandria, posibil a fi afectate de creşterea debitelor (localităţile Poroschia, Ţigăneşti, Brînceni, Smîrdioasa, Cervenia, Frumoasa, Conţeşti, Bragadiru, Bujoru), precum şi măsuri de intervenţie.
Primarii localităţilor au fost informaţi cu privire la următoarele măsuri:
- limitarea deplasărilor între localităţi;
- securizarea ferestrelor şi a uşilor cu scândură, saci cu nisip etc;
- igienizarea şcolilor, a grădiniţelor;
- stabilirea locurilor unde se strâng animalele.
Şefii de post au fost instruiţi să ia măsuri în vederea asigurării pazei caselor evacuate.
În comuna Ţigăneşti au fost trimişi militari în termen de la jandarmi pentru a ajuta la înălţarea digului de apărare.
Au fost anunţate toate primăriile aflate pe firul eventualei viituri.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro