Monica Macovei sustinuta de politicieni europeni

Clasa politică romana se confruntă cu anumite presiuni venite din partea unor politicieni europeni care privesc menţinerea în funcţie a Monicăi Macovei, fiind pusa în discuţie inclusiv posibilitatea activării clauzei de salvgardare pentru România în conditiile demiterii ministrului justiţiei ne informeaza NewsIn.

Reacţiile au apărut în special din partea unor politicieni germani, care aduc în discuţie activarea clauzei de salvgardare.
De asemenea, se considera ca se irosesc energii în dispute politice, în loc să se ia măsurile necesare susţinerii ritmului reformei în justiţie si ca reformele ministrului justitiei au fost vitale in lupta anticorutie si pentru asigurarea independentei sistemului judiciar.

Pe de altă parte, comsiarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, considera că efectele crizei politice de la Bucureşti vor fi vizibile la sfârşitul lunii martie, când România se va afla la prima “scadenţă” în faţa UE, însă CE va evalua progresele României în justiţie şi nu activitatea ministrului Macovei.