“Mohamed Tomescu” un scurtmetraj la Festivalul Internaţional de Film din Elveţia

Potrivit unui comunicat MEDIAFAX, scurtmetrajul “Mohamed Tomescu”, realizat de atelierul Aristoteles Workshop (AW), va fi difuzat la Festivalul Internaţional de Film Visions du Réel de la Nyon.

Titlul filmului este şi numele personajului principal, un tânăr compozitor sirian care trăieşte împreună cu bunica sa în satul Vama din Suceava, departe de tatăl său natural dar şi de războiul din Siria.

Scurtmetrajul a fost realizat anul trecut de către o echipa formată din Olesya Bortnyak, Norbert Fodor, Răzvan Ilinca, fiind produs de către Dan Nuţu şi va fi difuzat la sectiunea Premiers Pas, alături de altă producţie românească numită „Noua Vieţi”, a studentei Iulia Matei.

Secţiunea Premiers Pas a ales 16 filme de debut, semnate de tineri studenţi ai scolilor de cinema din întreaga lume, filme care vor fi prezentate în premieră mondială. „Mohamed Tomescu” are competitori din tări precum Elveţia, Franţa, Japonia, Germania, Cuba, Brazilia, Filipine sau India, deşi este printre puţinele scurtmetraje care au fost nominalizate în acest an la premiile Gopo la secţiunea „cel mai bun film de scurtmetraj documentar”.