Modelul concept Mazda Furai si noua Mazda RX-8 vor fi expuse in premiera mondiala la Salonul Auto International de la Detroit 2008

Mazda va expune in premiera mondiala la Salonul International Auto Nord American (NAIAS) conceptul Mazda Furai si noua Mazda RX-8 - model care a beneficiat de schimbari tehnologice importante.
Salonul se va desfasura in perioada 13-27 ianuarie 2008 la Detroit. Dupa debutul din octombrie la Salonul Auto de la Tokyo, modelul concept Taiki va fi de asemenea expus la Detroit, debutand astfel pe piata Nord Americana si pentru prima data in afara Japoniei. Pe parcursul zilelor presei, Mazda va prezenta la standul sau o expozitie speciala de masini de curse, precum si gama completa de modele de serie destinate publicului larg.
Mazda Furai este tipul de vehicul care n-ar putea fi lansat decat de catre o companie ce inglobeaza suflul sport in orice model produs, dar care este in acelasi timp si preocupata de viitor si de mediul inconjurator, incurajand utilizarea combustibililor nepoluanti precum E100 (etanol) produs de British Petroleum (BP). Furai dezvolta in continuare linia unica de design Nagare (termen japonez ce semnifica ideea de ''curgere''), pe care o transforma intr-un concept bazat pe un model competitional din American Le Mans Series (ALMS). Vehiculul foloseste sasiul Courage C65, lansat de companie in ALMS in urma cu doar doua sezoane competitionale, precum si motorul rotativ de 450 CP cu trei rotoare, care il deosebeste de orice alt model din categorie.
Linia de design recunoscuta a modelului Mazda Nagare descrie curgerea apei, a aerului, a oamenilor sau a lucrurilor care se indreapta intr-o anumita directie. Mazda Nagare este in sine o curgere, cu un stil personal si plin de continut. La Mazda Furai, design-ul invoca o dorinta puternica de a detine tot ceea ce reprezinta aceasta masina. Noua Mazda RX-8 Beneficiind de un design sport improspatat, de manevrabilitate, acceleratie, calitate si dotari imbunatatite, noua Mazda RX-8 continua sa fie o masina sport reprezentativa, care ilustreaza faptul ca motorul rotativ inca este un element foarte important in strategia de viitor Mazda. Inca de la lansarea sa in 2003, Mazda RX-8 a fost perceputa drept o masina sport autentica, care in plus oferea o structura cu patru locuri si patru usi complet noua, imbinand astfel valorile unei masini sport cu confortul pasagerilor si placerea condusului. Echipat cu singurul motor rotativ din lume produs in serie, RX-8 este succesorul spiritual la modelului Cosmo 110S din 1967 - primul vehicul de serie ce avea sub capota acest tip de propulsor. Cu aproape doua milioane de exemplare vandute si dupa legendarul triumf al companiei la ''Cursa de 24 de Ore'' de la Le Mans (Mazda este singurul brand japonez care a castigat vreodata aceasta cursa clasica de anduranta), motorul rotativ constituie singurul element mentinut de catre Mazda in structura initiala si in prezent.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro