Modelele Volkswagen - premii la diverse categorii!

Golf GTI este unul dintre „Cele mai bune 10 autovehicule ale anului 2008”
Redacţia revistei auto americane „Car and Driver” (ediţia din ianuarie 2008) a ales automobilul Golf GTI drept unul dintre „Cele mai bune 10 autovehicule ale anului 2008”. Modelul GTI a revenit în această listă anul trecut, după o absenţă de 21 de ani şi şi-a apărat cu succes locul în clasament în 2008.
Selecţia a fost realizată dintr-o cifră totală de cincizeci de autovehicule ale producătorilor din America, Europa şi Asia. Conceptul echilibrat al Golf GTI a fost elementul care a impresionat juriul în mod deosebit. Pe de o parte, acesta are caracteristici sportive veritabile, susţinute de către cutia de viteze automată DSG şi, pe de altă parte, nu face compromisuri în ceea ce priveşte confortul, de exemplu, când e vorba de spaţiu şi senzaţia de înaltă calitate. Totuşi, editorii au fost impresionaţi cel mai mult de şasiul GTI. Acesta are reacţii complexe şi precise, fapt care se datorează, după cum consideră experţii americani, „educaţiei de autostradă” a modelului GTI.
În România, modelul Golf GTI având motorul de 200 CP şi o cilindree de 2.0 l, este disponibil începând de la preţul de 19.283 de euro fără TVA. Cele două modele speciale, „30 Edition” şi „GTI Pirelli”, amândouă cu performanţe crescute până la 230 CP, sunt disponibile la preţuri începând de la 22.025 de euro fără TVA şi 22.799 de euro fără TVA.

Premiul „What Car?” 2008: câştig dublu pentru Volkswagen
• Volkswagen Golf 1.4 TSI – cel mai bun automobil de clasă mică pentru familie
• Volkswagen Eos 2.0 TSI - cel mai bun automobil decapotabil
Volkswagen a înregistrat victorii în întreaga Europă! La München, Asociaţia automobiliştilor din Germania ADAC a decernat premiul „Yellow Angel”, celui mai mare producător de autovehicule din Europa. Câteva ore mai târziu, la Londra, Volkswagen a câştigat prestigiosul premiu „What Car?”, pentru două categorii.

Automobilul Golf 1.4 TSI a fost desemnat, pentru al doilea an, „Cel mai bun autovehicul de clasă mică pentru familie”, participând în cursă împotriva unor competitori de valoare. Juriul format din zece jurnalişti ai celei mai bine vândute reviste auto din Marea Britanie a căutat „prietenul mic al familiei”, printre numeroase tipuri de automobile. Autovehiculul trebuia să ofere spaţiu şi protecţie suficiente pentru adulţi, copii şi bagajul acestora, pe autostrăzi, în oraşe şi în trafic aglomerat. Un criteriu decisiv a fost cu siguranţă faptul că în Insulele Britanice au fost vândute peste 70.000 de autovehicule Golf anul trecut.Dr. Rüdiger Szengel, directorul departamentului de dezvoltare a motoarelor pe benzină, a declarat: „Sunt extrem de mândru! Acest premiu confirmă succesul internaţional al inovativului motor TSI. Prin utilizarea acestui concept, Volkswagen a reuşit să micşoreze consumul de carburant şi, în acelaşi timp, să mărească performanţa.”
Automobilul Eos a câştigat şi el un premiu la Londra, pentru a doua oară consecutiv. În cadrul categoriei „Cel mai bun autovehicul decapotabil”, majoritatea editorilor „What Car?” a votat în favoarea modelului Vokswagen. Aceştia au fost impresionaţi atât de puternicul motor TSI de 2,0 litri, cât şi de designul extraordinar, completat de plafonul retractabil din 5 segmente.

Premiul „Yellow Angel 2008” pentru ultimele tehnologii de vârf ale Volkswagen

Volkswagen a primit distincţia „Yellow Angel 2008” din partea ADAC (Asociaţia automobiliştilor din Germania). Cel mai de succes producător auto din Europa a fost desemnat câştigătorul categoriei „Inovaţie şi mediu înconjurător”, pentru ultima variantă de motor TSI şi noua tehnologie DSG cu şapte trepte de viteză, o combinaţie utilizată în exclusivitate de către Volkswagen. Transmisia DSG cu şapte trepte de viteză este disponibilă mai nou în combinaţie cu noul motor TSI de 90 kW (122 CP) sau cu motorul TDI de 77 kW (105 CP), în cadrul modelelor Golf, Golf Variant, Golf Plus şi Jetta.
Prof. Martin Winterkorn, Directorul General Executiv al Grupului Volkswagen, a acceptat personal premiul, în Munchen. El a declarat în cadrul ceremoniei de premiere: „Am vândut deja peste un milion de autovehicule cu tehnologie DSG în şase trepte şi am provocat astfel o creştere explozivă a pieţei autovehiculelor cu transmisie automată. Datorită DSG, un număr din ce în ce mai mare de clienţi alege această transmisie automată inteligentă, chiar şi pentru autovehiculele din clasa compactă. Am introdus schimburi de lucru suplimentare la fabrica noastră de componente din Kassel, pentru a putea face faţă cererii.
Acest lucru nu este de mirare, întrucât confortabila tehnologie DSG este mai rapidă, mai economică din punct de vedere al consumului de carburant şi mai sportivă decât orice altă tehnologie pentru transmisie. Combinaţia deosebit de eficientă între tehnologiile TSI şi TDI şi transmisia super automată DSG reprezintă unicul sistem de acest fel, pe plan mondial. Acum avansăm cu această poveste de succes la următorul nivel, cu noua transmisie DSG cu şapte trepte. Şi suntem foarte onoraţi de faptul că juriul ADAC a recunoscut clar potenţialul acestei tehnologii şi i-a acordat premiul pe baza unor convingeri sincere.”
Acest potenţial este reflectat în mod ideal în combinaţia dintre transmisia DSG cu şapte trepte şi motorul TSI de 90 kW (122 CP). În timp ce la modelul Golf, funcţionarea performantului motor pe benzină în combinaţie cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte necesită doar 6,3 litri de benzină Super fără plumb la 100 de kilometri, combinaţia dintre acelaşi motor şi tehnologia DSG cu şapte trepte reduce consumul de carburant al aceluiaşi Golf TSI chiar şi mai mult, până la doar 5,9 l

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro