Mobila de bucătărie: cum să fie și la ce nevoi trebuie să răspundă?

Fie că mobilezi o casă nouă sau un apartament nou, fie că vrei doar să schimbi mobila în bucătărie, alegerea mobilierului pentru această încăpere atât de importantă într-un cămin nu este o sarcină ușoară. Multitudinea de variante disponibile pe piață, în loc să ne ajute, de multe ori ne încurcă. Când ai prea multe variante, te temi mereu că nu ai luat cea mai bună decizie. De aceea, pentru a fi sigur că alegi cele mai bune mobile pentru bucătărie pentru casa ta, trebuie să ții cont de câteva lucruri.

 

Mobila bucătărie emag.ro (LINK)

 

Când alegi mobila pentru bucătărie e normal să ții cont atât de estetică, cât și de funcționalitate. Problema apare atunci când, atras prea mult de unul dintre aceste lucruri, ignori complet cel de-al doilea sau nu îi dai importanța cuvenită.

 

Este necesar ca mobila de bucătărie să răspundă mai multor criterii fundamentale:

 

  1. Să fie ușor de folosit

 

Când vine vorba de mobilă de bucătărie, trebuie să ținem cont de așa numitul triunghi de activitate, care stabilește că frigiderul, aragazul și chiuveta să se situeze în așa fel unul față de celelalte încât să reducă la minim deplasarea între ele. Ideal ar fi un design dispus în linie și paralel: pe de-o parte, spațiul fierbinte: cuptorul și plita, de cealaltă, spațiul rece: frigiderul și chiuveta.

 

Pentru scaune bucătărie emag are oferte speciale, comandati online orice scaun pentru bucataria ta.

 

Amintește-ți că nu tu trebuie să te adaptezi la bucătăria ta, ci ea la nevoile și gusturile tale.

 

În funcție de înălțimea ta, trebuie să ții cont ca blaturile de lucru și modulele joase ale mobilei de bucătărie trebuie să se adapteze la statura ta. Dacă te apleci prea mult când gătești, o să ai dureri mari de spate. Asta cu atât mai mult dacă petreci mult timp în bucătărie. Dacă trebuie să te întinzi prea mult pentru a ajunge la obiectele necesare, din nou nu este prea confortabil. La fel stau lucrurile cu masa de bucătărie (dacă există una) și cu scaunele de bucătărie. Acestea trebuie să poată intra ușor sub masă, pentru a nu ocupa spațiu vital atunci când nu sunt folosite.

  1. Spațiu de lucru cât mai amplu

 

Când vine vorba de mobila de bucătării, primordială este zona de lucru, mai ales dacă ești o persoană care gătește des. În funcție de mărimea și forma bucătăriei tale, amplasează mobilele în așa mod încât să obții un spațiu amplu și practic pentru a găti, precum și pentru a aranja ustensilele de bucătărie și vasele.

 

Încă o dată, ține cont de masa și scaunele de bucătărie, ca acestea să nu te încurce foarte mult atunci când ai de lucru.

 

Scaune bucătărie - oferte emag.ro

 

  1. Întreținerea trebuie să fie cât mai ușoară

 

Oricât ai fi de expert în bucătărie, nu vei putea evita ca uleiul sau picăturile de apă să ajungă pe mobila ta. Tocmai de aceea, la alegerea mobilei de bucătărie trebuie să ții cont de acest lucru și să alegi materiale ușor de curățat și de întreținut, care se pot curăța cu o simplă trecere a buretelui de vase sau a unei lavete peste suprafețele sale.

 

 

Evident, toate cele de mai sus trebuie luate în calcul fără a neglija, așa cum am spus, estetica și încadrarea în „peisaj” în casa ta. Să alegi mobila de bucătărie este o chestiune foarte serioasă. Având în vedere că durata de viață a unei bucătării depășește de regulă 15 ani, este esențial să aloci suficient timp configurării și proiectării acestui spațiu.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro