MLADIN la Allianz- Tiriac

Expoziţia personală M L A D I N este organizată de Galeria Allianz – Ţiriac cu sediul in strada Căderea Bastiliei nr 80 – 84. Vernisajul va avea loc joi 18 mai la ora 18.

Valeriu Mladin este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti ai momentului. Tablourile sale se găsesc în numeroase muzee de artă, colecţii particulare şi de stat din ţară şi străinătate. Nume de referinţă în arta contemporană românească, Valeriu Mladin, este autorul celebrei pânze “Zece ani după…” cu dimensiunea de 30mp2 aflată în colecţia Muzeului de Arta Contemporană a României.

După expoziţia “ 10 Ani După “ de la Muzeul Naţional de Artă al României şi expoziţia “ Mladin-Vocale “ de la Galeria Simeza , evenimente cu un răsunător succes de presă şi de public, M L A D I N prezintă un nou ciclu de tablouri într-o expoziţie intitulată “ Pas de deux “

Criticul de artă Constantin Hostiuc apreciaza picturile din cadrul expozitiei de la Galeria Allianz – Ţiriac ca fiind cu totul în spiritul dezinhibat al esteticii contemporane : “ Ce sunt, în cele din urmă, aceste serii mici de panouri care amintesc frescele de la Pompei ? şi pe foviştii începutului de secol ? Si pe neo – expresioniştii anilor ’90 şi , poate, prin anume efluvii pe caţiva din părinţii “ clasici “ ai picturii – Velasquez, Matisse, Duchamp, de Koning, sau Rothko ? O asimilare profound ironică a tuturor acestor “ strămoşi “, ca şi dez-angajarea faţă de orice doxă picturală il duc pe Mladin la o viziune decorativă proprie pentru că este eliberată de gravitate şi poze inutile şi, ca atare, cu totul în spiritul dezinhibat al esteticii contemporane. În certa tradiţie “ neo- umanistă “ marturisită de arta mare a momentului, artistul tânjeşte sa ne bucure orientându-ne asupra unui singur lucru : văzută într-un chip întelept, cea mai nobilă dintre lumi, a noastră, este şi bună, şi frumoasă, pentru că ne agaţă de umbra cerurilor a cărui lumină suntem înşine. (Criticul de artă - Constantin Hostiuc )

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro