Mituri de la Blackjack pe care probabil le-ai crezut

Jocurile de cazino cuceresc tot mai mult persoane, care găsesc în această activitate o metodă interesantă și cool de a se distra, mai ales atunci când nu pot ieși din case, din diverse motive. Iar faptul că au atât de multe opțiuni - jocuri cu păcănele, jocuri de cărți, pariuri, jocuri cu zaruri - face ca totul să fie cu atât mai la îndemână. Printre cele mai populare opțiuni când vine vorba despre alegeri se numără Blackjack. Cunoscut și sub numele de 21, acesta este foarte ușor de câștigat, pentru că regulile sunt cât se poate de simple - sau cel puțin în aparență. Mai exact, participantul care are suma cărților 21 sau cel mai aproape de acest număr este declarat câștigător. Toată șmecheria este să știi cum să faci să ajungi la acestea, prin ce schimb de cărți sau la ce fapte, strategii, ponturi să apelezi ca să faci să fie bine. Desigur, totul este condiționat, în mare, și de noroc, dar pentru Blackjack lucrurile nu sunt întocmai așa, pentru că rezultatul se poate influența și în funcție de abilitățile jucătorului, care poate dovedi o măiestrie uriașă în metodele de lucru.

În aparență, așa cum spuneam, lucrurile sunt cât se poate de simple. Doar că de-a lungul timpului au fost promovate tot felul de mituri în jurul acestui joc, astfel că mulți evită să îl încerce, din raționamente greșite. Într-o încercare obiectivă de a face lumină pe acest subiect, am ales să îți prezentăm în acest articol câteva dintre lucrurile pe care poate și tu le-ai crezut despre Blackjack și îți spunem cum stau, de fapt, cu adevărat lucrurile. S-ar putea ca la aceste supoziții să fii ajuns chiar și cei mai temerari dintre jucători, așa că mai jos exemplificăm câteva dintre greșelile comune care s-au creat în jurul jocului. S-ar putea că acestea să te ajute în viitor și să faci jocuri mai bune.

Jucătorii răi strică masa de joc

Nu se știe de unde până unde s-a lansat acest crez, dar nu există nimic, cel puțin rațional, care să dovedească faptul că sunt persoane care pot aduce consecințe negative la o masă. Sigur, există jucători veterani și unii mai puțin experimentați, dar în niciun caz niciunul nu va putea influența mâna pe care o ai la masa de joc. Amatorii nu influențează nici cum rezultatul unui joc, pentru că până la urmă totul stă în alegeri și în strategia adoptată. Ar fi de preferat să încerci să iei lucrurile ceva mai puțin în serios, căci până la urmă, jocul de Blackjack ar trebui să fie unul distractiv, nu unul unde te concentrezi pe pus etichete. În definitiv nu ai vrea să iți strici buna dispoziție, alegând să învinovățești atmosfera, prezența unui jucător sau pe a altcuiva. Ar fi o risipă inutilă de energie.

Strategia de Blackjack este prea complicată

Încă un lucru legat de Blackjack care s-a crezut mult timp: jocul este unul prea complex. Și nu doar jocul în sine, cât și strategia de joc. Aici trebuie să fii, în mare, un bun matematician, unul care să fie capabil să facă niște calcule cât se poate de simple, dar în avanS. În baza acestora, trebuie să te bazezi pe ce este important pentru a lua deciziile bune, indiferent de circumstanțe. În principiu, trebuie să anticipezi niște cărți și să faci calcule, dar mai ales să gândești probabilitățile de joc. Nu se recomandă, de altfel este și imposibil, să memorezi variante de joc, căci ar fi ușor copleșitor, dacă nu chiar imposibil.

 

Număratul cărților este ilegal

Există  această gândire, de altfel greșită, că nu ai voie să numeri cărțile atunci când ești la Blackjack. Cumva, se crede că astfel vrei să încerci să întorci lucrurile în favoarea ta, doar că nu există nicio lege care interzice acest lucru, mai ales când asta face parte din strategia ta de lucru și gândești în statistici pentru a întoarce lucrurile în favoarea ta.

Nu este reglementată vreo pedeapsă pentru asta, nu este considerată infracțiune și în niciun caz nu vei avea probleme dacă alegi să faci asta, adică să numeri cărțile. Dacă tu crezi că asta te ajută, atunci simte-te liber să o faci, căci nimeni nu te va penaliza pentru că nu este nimic de condamnat într-o astfel de alegere.

Șansele sunt mereu la fel de egale

Este greșit să presupui că la Blackjack șansele de câștig sunt egale pentru fIecare. În funcție de cărțile primite și de cum alegi să le “plimbi”, ai șanse să fii câștigător sau nu. Dacă în timp ajungi să-ți perfecționezi metoda de joc, atunci poți face ca tu să fii tot mai des învingător. Ceea ce confirmă că niciun joc nu seamănă cu celălalt, cu atât mai puțin când vine vorba despre șansele de a câștiga. Acestea depind de mai mulți factori, iar cert este că nu poți controla niciunul dintre aceștia. În schimb, poți încerca să îi înțelegi și să iei lucrurile așa cum vin, pe rând.

Blackjack este un joc cât se poate de amuzant, distractiv și plin de surprize. Secretul în a te bucura de el constă în cât de liber și nestingherit alegi să fii atunci când îl alegi și cum i te raportezi Nu te lăsa constrâns de concepțiile țesute în jurul lui și bucuăa-te de tot ce acesta are de oferit. Posibil să faci greșeli, să nu faci, să pierzi sau să câștigi, dar lasă la intrarea în joc tot ceea ce crezi că știi. Căci altfel, nu prea mai apreciezi nimic din tot ceea ce acesta are de oferit. Sigur, poți face propriile cercetări în ceea ce îl privește, poți adopta ce tehnici consideri că îți vor fi de folos, dar nu te aventura cu gândul că știi tot ce ai nevoie de știut.

Bine, poți să iei sfaturi despre cât de bine poți să mânuiești cărțile la Blackjack, dar vei învăța în timp că nu există reguli, ci doar libertate și să te lași în mana destinului. Poate că ar fi cazul să reevaluezi unele cunoștințe, nu crezi? Concluzia pe care vrem să o evidențiem este faptul că jocul de Blackjack are multe secrete, iar unele pot fi ușor aflate, dar multe dintre miturile pe care le-ai crezut până acum se pot dovedi cu ușurință a fi greșite.

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro