Mită de 5-7.000 de euro pentru permise de conducere false

Procurorii DNA au destructurat o rețea infracțională care se ocupa cu falsificarea de permise de conducere în schimbul unor sume ce variau între 5.000 și 7.000 de euro.

DNA a transmis că efectuează 67 de percheziții au loc joi dimineață în București și în județele Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, în trei cauze cu infracţiuni de corupție, spălarea banilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a arătat că pentru obținerea frauduloasă a unui permis de conducere se oferea mită între 5.000-7.000 de euro.

Printre suspecți se află și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava.

„Probele instrumentate în acest caz au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unei sume cuprinsă între 5.000 și 7.000 de euro pentru un permis", a arătat Monica Dajbog.

Polițiștii au găsit până acum aproape un milion de euro în locuințele percheziționate. Unele bancnote erau ținute în seif, altele ascunse în pereți sau depozitate în ligheane, ori găleți, potrivit unor surse citate de G4media.

Perchezițiile au loc la Serviciul Județean Anticorupție Suceava, la Serviciul Permise Suceava, la un atelier unde erau confecționate plăcuțe cu numere de înmatriculare, precum și la reprezentanțele RAR din București și din Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, conform surselor judiciare.

 

 

Sursa: europalibera.org