Mircea Beuran trebuie despăgubit pentru demiterea în cazul pacientei arse

Tribunalul București a decis joi seară că demiterea medicului Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca nu a fost legală și că medicul trebuie despăgubit cu șase salarii.

Decizia poate fi atacată de spital la Curtea de Apel.

Mircea Beuran a fost demis în luna ianuarie a acestui an de ministrul Sănătății de la acea vreme, Victor Costache, de la șefia secției de Chirurgie III de la Spitalul Floreasca, pe care o conducea de 20 de ani, după o cercetare administrativă făcută în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație. Controlul a relevat că eroarea umană, soldată cu incendierea și apoi decesul pacientei, a fost posibilă pentru că Mircea Beuran ar fi încălcat 10 din cele 33 de obligații contractuale pe care le avea.

După sancțiune, Beuran a făcut plângere în instanță pentru a fi repus în funcție.

La sfarşitul anului trecut, o pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg din echipa medicului Beuran ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Beuran a susținut că nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în operație cu pacienta care a fost arsă în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operații de la Spitalul Floreasca.

Beuran a fost trimis în judecată, în alt dosar, sub control judiciar, de procurorii DNA în dosarul de luare de mită în care este acuzat că ar fi primit bani și bunuri în valoare de 10.000 de euro ca să ajute o tânără medic să obțină un post de asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, unde Beuran era președinte al Senatului, director al Departamentului 10 Chirurgie și șef al Disciplinei Chirurgie Generală.

 

 

Sursa: europalibera.org