Halucinant: Operatie de succes la o bebelusa care s-a nascut "insarcinata" cu gemeni

O fetita nascuta in Hong Kong s-a dovedit a fi "insarcinata" cu gemeni. Copilul, care are parinti originari din China, a trebuit sa treaca printr-o operatie la doar 3 saptamani de viata pentru a-i fi indepartata "sarcina gemelara". Fetusii aveau intre 8 si 10 saptamanii de gestatie, aveau picioare, maini, coloana vertebrala si intestine. Ambii erau acoperiti cu piele. Unul dintre ei cantarea 14.2 grame si celalalt 9.3 grame, avand ambii inima. Operatia a fost un succes iar fetita a fost tinuta in spital 8 zile dupa interventie.

Premiera medicala extraordinara a fost detaliata in ultimul numar al Jurnalului Medical Hong Kong.

Boala, cunoscuta sub numele de fetus in fetus, apare la doar una din 500.000 de nasteri din lume. Mai putin de 200 de cazuri au fost raportate in lume. Dr Yu Kai-man, specialist in obstetrica si ginecologie, crede ca este primul caz de acest gen in oras. "A fost aproape imposibil de detectat in timpul controlului prenatal, deoarece embrionul din interiorul copilului a fost prea mic", a declarat Yu, fost profesor la Universitatea chineza din Hong Kong.

"Din moment ce este imposibil ca fetita sa fi conceput sarcina, mai mult ca sigur fertilizarea gemenilor apartine parintilor, dar din pacate a ajuns in locul nepotrivit", a mai adaugat medicul.

Inca nu se cunosc cauzele exacte din spatele acestei anomalii, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii clasifica acest caz drept cancer.

 

Sursa: Mirror

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro