Ministrul Mircea Dusa: Analizam mai multe imobile ale M.Ap.N. si, daca vom considera ca anumite terenuri sau cladiri nu ne mai sunt necesare, vom cere sa fie transferate administratiei locale

Ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, s-a aflat joi, 21 martie, la Timisoara, avand mai multe intalniri atat cu administratia locala cat si cu reprezentanti ai Brigazii 18 Infanterie "Banat" si ai Spitalului Militar de Urgenta "Dr. Victor Popescu".

Dupa vizitarea sectiilor spitalului, ministrul Dusa a apreciat modul in care echipa de management se preocupa de dotarea si organizarea institutiei, atat din punctul de vedere al infrastructurii, cat si din cel al calitatii personalului medical, astfel incat aceasta sa poata oferi servicii medicale optime atat pe timp de pace, cat si in situatii de criza.

"Spitalul este acum in plin proces de modernizare si am prevazut bani in bugetul M.Ap.N. pe anul 2013 pentru continuarea acestei importante activitati. Din fericire, fata de anul trecut, la nivelul institutiei militare, fondurile pentru cheltuielile de capital au fost dublate. Voi sustine in continuare alocarea de fonduri pentru achizitii de echipamente noi, care sa asigure o functionare foarte buna a spitalului. Am stat de vorba cu pacientii si tin sa multumesc intregului personal pentru activitatea pe care o desfasoara", a spus in continuare ministrul apararii nationale.

Legat de situatia creata intre Spitalul militar si primarie, ministrul apararii a declarat ca a venit la Timisoara tocmai pentru a gasi o solutie care sa fie benefica in primul rand cetatenilor.

"Am avut o discutie serioasa cu domnul primar si sunt convins ca vom gasi, cat mai curand, o solutie pentru relocarea Clinicii de Dermato-Venerologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta din Timisoara. Analizam mai multe imobile ale M.Ap.N. din Timisoara si, daca vom considera ca anumite terenuri sau cladiri nu ne mai sunt necesare, vom cere sa fie transferate administratiei locale pentru rezolvarea acestei situatii", a concluzionat ministrul Mircea Dusa.

Tot astazi, ministrul apararii nationale s-a intalnit si cu generalul de brigada Gheorghe Simina, comandantul Brigazii 18 Infanterie "Banat", pentru a se informa in detaliu asupra activitatilor desfasurate de cei aproape 1.000 de militari banateni dislocati in Afganistan, in cadrul operatiei NATO de asistenta de securitate, astfel incat acestia sa-si indeplineasca misiunile in conditii optime. În cadrul discutiilor, ministrul Dusa a punctat faptul ca, la nivelul conducerii ministerului, exista intreaga procupare pentru rezolvarea problemelor legate de dotarea militarilor in teatrul de operatii.