Ministrul Educatiei Nationale sustine participarea expertilor romani in grupuri de lucru pentru invatamantul profesional si tehnic in cadrul Consiliului Cooperarii Regionale

februarie 13, 2013

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, s-a intalnit luni, 11 februarie, cu Secretarul General al Consiliului Cooperarii Regionale, Goran Svilanović. Cu aceasta ocazie, ministrul Educatiei Nationale a subliniat importanta pe care atat domnia sa, cat si MEN, o acorda cooperarii regionale. Acest fapt este vizibil prin implicarea ministerului in doua programe aflate sub autoritatea Consiliului Cooperarii Regionale (RCC), respectiv Task Force Fostering and Building Human Capital (TF BHC) si Education Reform Initiative of South Eastern Europe (ERI SEE).

Ministrul a aratat ca Romania participa, in calitate de observator, la intalnirile bianuale ale Consiliului de Administratie si ale Consiliului Consultativ din cadrul ERI SEE. Ministrul Remus Pricopie a mai precizat ca MEN sprijina participarea expertilor romani la reuniunile regionale si internationale, pentru a face cunoscuta experienta romaneasca in domeniul educatiei si formarii profesionale. De altfel, Ministerul Educatiei Nationale conduce, prin Centrul National de Dezvoltare a Învatamantului Profesional si Tehnic (CNDÎPT), grupul de experti Modernising VET system - improving performance, quality and attractiveness of VET. Ministrul a facut cunoscuta intentia MEN de a participa, cu specialisti din domeniu, si la grupul coordonat de Muntenegru, Teaching Training.

Ministrul Remus Pricopie a reiterat decizia tarii noastre de a sprijini politica de vecinatate a UE si de a promova cooperarea si consolidarea legaturilor intre initiativele regionale si Strategia UE pentru Strategia Dunarii.

Vizita la Bucuresti a lui Goran Svilanović, Secretar General al Consiliului Cooperarii Regionale (RCC), face parte din primul turneu pe care acesta il efectueaza la nivel regional.

RCC este un organism care functioneaza pe baza parteneriatului dintre statele membre ale Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), celelalte state si institutii internationale cu interese in regiune si Comisia Europeana. Scopul RCC consta in sustinerea cooperarii regionale in Europa de Sud-Est, care sa faciliteze integrarea europeana si euro-atlantica a tarilor din regiune. SEECP si RCC actioneaza, astfel, de pe pozitii complementare. În timp ce SEECP detine rolul politic, RCC are un rol operational.

Romania va prelua, incepand cu luna iunie a acestui an, de la Republica Macedonia, Presedintia-in-Exercitiu a SEECP, pentru o perioada de un an.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro