Ministrul Economiei si Comertului va actiona in judecata ziarul EVZ

Ca urmare a articolului aparut in data de 28.02.2006, in cotidianul “Evenimentul Zilei”, cu titlul “Ministrul lui Voiculescu da bani pe sest ziarului lui Voiculescu”, Biroul de presa al MEC face urmatoarele precizari:

Articolul din Evenimentul Zilei, mentionat mai sus, aduce acuze grave si nefondate, atat la adresa ministrului Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres cat si a institutiei pe care o conduce, provocand prejudicii de imagine asupra credibilitatii activitatii acestora.

Tinand cont de faptul ca articolul prezentat pe prima pagina a ziarului depaseste chiar si tonul de tendentiozitate, fiind de-a dreptul incriminator, in spiritul principiului aflarii adevarului, pentru tragerea la raspundere a persoanelor vinovate si pentru acoperirea prejudiciilor create, Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, va actiona in judecata pentru calomnie pe autorul articolului, Catalin Prisacariu, conform art. 206 din Codul Penal al Romaniei. Totodata, Editura SC Ringier Romania SRL va fi chemata in judecata, in calitate de parte responsabila civilmente, pentru a raspunde in solidar cu semnatarul articolului mentionat, in vederea acoperirii daunelor. (MEC)