Ministrul britanic al afacerilor europene Goeff Hoon in vizita la Bucuresti

Marţi, 6 februarie 2007, ministrul afacerilor externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, va avea convorbiri cu ministrul de stat pentru Europa în Guvernul britanic, Geoff Hoon, aflat în vizită în România.
Pe agenda de discuţii cu ministrul român al afacerilor externe se va afla cu precădere cooperarea româno-britanică în dosare de interes major – conturarea unei politici europene în domeniul energetic şi al combaterii schimbărilor climatice, atingerea obiectivelor stabilite în Agenda Lisabona, continuarea procesului de extindere, reforma Politicii Europene de Vecinătate, problematica de securitate, precum si aspecte legate de stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale.
În plan bilateral, cooperarea româno-britanică acoperă domenii precum: justiţie şi afaceri interne, agricultură, dezvoltare regională, educaţie, apărare, cultură, comerţ etc. Prin cele 2657 de companii britanice prezente pe piaţa românească, Marea Britanie este al şaptelea investitor în România, deţine locul 6 în rândul importatorilor de produse româneşti şi locul 11 în rândul exportatorilor în România.
Programul vizitei demnitarului britanic va mai include primirea de către primul-ministru al României, Călin Popescu-Tăriceanu, şi o întrevedere cu ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga. Ministrul de stat britanic va participa, de asemenea, la lansarea unui proiect comun privind combaterea traficului de persoane, sub egida Agenţiei de prevenire a traficului de persoane. (atitudinea.ro)