Ministerul Sanatatii incheie un acord cu Federatia SANITAS

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat ieri, 18 martie 2013, un Acord de Colaborare cu Federatia Sanitas, in vederea unei permanente consultari in derularea procesului de reorganizare a sistemului sanitar.

Ministrul Sanatatii i-a asigurat pe reprezentantii Federatiei Sanitas ca isi doreste un dialog continuu cu sindicatele pentru reorganizarea sistemului astfel incat salariatii acestuia sa isi recapete demnitatea, calitatea serviciilor medicale sa creasca, iar in final, pacientii sa fie multumiti.

Partile semnatare au stabilit, printre altele, ca impreuna sa sustina necesitatea identificarii unor solutii, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, care sa permita salarizarea personalului din sistemul sanitar in functie de performantele acestuia.

In cadrul intalnirii a fost adusa in discutie si initiativa Ministerului Sanatatii de reorganizare a DSP-urilor. Ministrul Eugen Nicolaescu a adus argumente de natura sa demonstreze faptul ca prin aceasta masura serviciul public se apropie de cetatean in paralel cu micsorarea cheltuielilor inutile si controlul costurilor.

“O parte din personal se va transfera catre comunitatea locala, alta parte va fi absorbita la regiune. Avand in vedere ca inca mai sunt medici si asistenti locali, pe plan judetean pot fi redistribuiti in spitale sau la alte cabinete de medicina”, a declarat ministrul Eugen Nicolaescu in cadrul intalnirii cu reprezentantii Federatiei Sanitas.

Ministrul Sanatatii i-a asigurat pe membrii Biroului Executiv Sanitas ca un reprezentant al Federatiei Sanitas va face parte din grupul de lucru pe problematica reorganizarii sistemului, grup care va fi constituit la nivelul Ministerului Sanatatii.

„Din punctul nostru de vedere este este un prim pas spre o colaborare si un dialog permanent cu Ministerul Sanatatii. Este problematica pe care noi am preluat-o de la toti colegii nostri din tara si speram ca impreuna cu echipa din minister vom rezolva din aproape in aproape problemele salariatilor pe care noi ii reprezentam”, a declarat Marius Sepi, prim vice-presedinte al Federatiei Sanitas, la finalul intalnirii.