Ministerul Sanatatii continua dezvoltarea sistemului de urgenta

In cursul zilelor de vineri si sambata, 1 si 2 februarie 2013, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne si cu autoritatile publice locale, au fost operationalizate un numar de 5 noi echipaje de prim ajutor SMURD in localitatile Fieni, Potlogi, Voinesti si Cornesti din judetul Dambovita si in localitatea Gheorgheni, judetul Harghita.

Tot in cursul saptamanii trecute, s-a realizat comasarea dispeceratelor Serviciului Judetean de Ambulanta si ISU Cluj la sediul ISU CLuj, ce va permite o coordonare mai eficienta a resurselor de interventie ale Serviciului de Ambulanta si SMURD, impreuna cu restul interventiilor pe care le desfasoara pompierii in situatii de urgenta in judetul respectiv.

La momentul actual, in 26 judete ale tarii functioneaza dispecerate integrate intre ISU si serviciile de ambulanta. Pentru celelalte judete, Ministerul Sanatatii, cu sprijinul serviciului 112 din cadrul STS, continua pregatirile in vederea realizarii comasarilor pana la sfarsitul acestui an.

Totodata mai multe echipaje de prim ajutor urmeaza a fi infiintate in cursul lunilor februarie si martie, in zonele rurale din judete precum Calarasi, Dolj, Olt si Mures in vederea scurtarii timpului de reactie in cazul situatiilor de urgenta.