Ministerul pentru Societatea Informationala lanseaza proiectul - Dezvoltarea interoperabilitatii bazelor de date destinate IMM-urilor

martie 28, 2013

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) lanseaza proiectul „Dezvoltarea interoperabilitatii bazelor de date destinate IMM-urilor”. Prin aceste proiect se urmareste punerea la dispozitia IMM-urilor a unei platforme prin care acestea sa poata beneficia de o serie de noi servicii electronice. Proiectul vizeaza si asigurarea interoperabilitatii cu sisteme deja existente, care reprezinta o resursa pentru IMM-uri. Astfel, se are in vedere realizarea unui sistem interoperabil unic si coerent prin intermediul caruia orice mic intreprinzator sa poata avea acces la o gama larga de servicii electronice. Lansarea efectiva a sistemului pentru publicul larg va avea loc in toamna acestui an.

Proiectul „Dezvoltarea interoperabilitatii bazelor de date destinate IMM-urilor” este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Autoritatea de Management AMPOSCCE. Valoarea totala a proiectului este de 4.228.884,74 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 3.410.390,92 lei, valoarea eligibila nerambursabila finantata din FEDR este de 2.820.393,29 lei si valoarea eligibila nerambursabila finantata din bugetul national este de 589.997,63 lei. Locatia de implementare a proiectului este Municipiul Bucuresti, sediul Ministerului pentru Societatea Informationala, durata contractului de finantare fiind de 12 luni.

În prima faza a proiectului, va fi efectuata efectua o analiza al carei scop este definitivarea listei de servicii pe care noua platforma o va oferi. Bazata pe studiul serviciilor oferite in prezent de alte platforme, analiza are drept scop identificarea serviciilor electronice care raspund nevoilor pietei si nu sunt disponibile in prezent. Rezultatele analizei, incluzand noile servicii, vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii iunie.

Elaborarea listei de servicii care vor fi oferite prin aceasta platforma va fi urmata de construirea propriu-zisa a platformei, principalele etape in executia acesteia fiind: dezvoltarea sistemului, testarea functionala si integrata, popularea cu date a bazelor de date, dezvoltarea continutului electronic si, nu in ultimul rand, instruirea utilizatorilor sistemului.

Ministerul pentru Societatea Informationala a initiat deja discutii cu alte institutii publice care au implementat platforme si portaluri de informare si servicii destinate IMM-urilor in vederea realizarii interoperabilitatii bazelor de date. Integrarea cu alte platforme va permite IMM-urilor care se vor inscrie pe aceasta portal sa acceseze direct si serviciile oferite de alte platforme.

Proiectul „Dezvoltarea interoperabilitatii bazelor de date destinate IMM-urilor” se inscrie in eforturile MSI de a-si indeplini misiunea de coordonator al tranzitiei la societatea informationala si de a asigura interoperabilitatea sistemelor.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro