Ministerul Muncii se implica in reintegrarea persoanelor care au fost private de libertate

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice organizeaza marti, 22 ianuarie 2013, primul eveniment dintr-o serie de 18 pacte regionale ce vor sta la baza reintegrarii persoanelor care au fost private de libertate.

Pentru a sustine revenirea fostilor detinuti in societate, dar si pe piata muncii, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in parteneriat cu FEDES – IRECSON, SC Global Commercium Development SRL, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Comune di Padova – Settore Servizi Sociali (Italia), Irecoop Veneto (Italia), Instituto de Formacion Integral S.L.U. (Spania) implementeaza proiectul ”Viata dupa gratii” -POSDRU/96/6.2/S/60000.

Evenimentul cu titlul ,,Organizarea de pacte regionale pentru integrarea persoanelor care au fost private de libertate” reprezinta una dintre activitatile care servesc integrarii sociale a acestui grup vulnerabil, fiind parte dintr-o serie de seminarii si dezbateri care au inceput inca de anul trecut, in mai multe locatii din Romania, pe tema integrarii sociale a fostilor detinuti.

Intalnirea are drept scop crearea unui spatiu de dezbatere cu privire la aceasta problematica, prin incurajarea dialogului intre institutiile publice implicate in acest proces, in vederea identificarii, printr-un efort comun, unor solutii de reintegrare a fostilor detinuti. Activitatea are ca scop dezvoltarea de retele integrate de incluziune sociala pentru persoanele eliberate din detentie, parteneriatele de acest tip beneficiind de expertiza si experienta practica a partenerilor transnationali.

Proiectul POSDRU/96/6.2/S/60000 ”Viata dupa gratii” este cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.2. „Îmbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.