Ministerul Educatiei Nationale a lansat in dezbatere publica Metodologia pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014

Ministerul Educatiei Nationale a lansat sambata, 16 martie 2013, in dezbatere publica proiectul de Metodologie pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar in anul scolar 2013 – 2014. Documentul poate fi accesat la adresa www.edu.ro, la sectiunea Inscrierea in invatamantul primar 2013 (prima pagina). Proiectul contine detaliile referitoare la inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I. Proiectul de Metodologie a fost elaborat plecand de la experienta anului anterior. Documentul propune maximizarea optiunilor parintilor pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, propune proceduri simplifícate si subliniaza dimensiunea informarii publice, astfel incat informatiile sa ajunga in timp util la parinti, respectiv la publicul larg interesat.

Mentionam ca, pana la aprobarea Metodologiei prin Ordin al Ministrului Educatiei Nationale, documentul poate suferi modificari, ca urmare a procesului de dezbatere publica. Reprezentantii ministerului vor tine cont de opiniile primite la adresa www.edu.ro, la sectiunea Înscrierea in invatamantul primar 2013, pana la data de 24 martie. Acolo unde va fi cazul, unele dintre observatiile semnalate vor putea deveni prevederi integrate in documentul final.

Pentru o informare corecta a opiniei publice, alaturam un material care contine, in sinteza, principalele idei din Metodologia pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2013 – 2014. Materialul informativ poate fi accesat si pe www.edu.ro, pe prima pagina, la rubrica Înscrierea in invatamantul primar 2013.