Militar roman decedat în Grecia

Un militar angajat pe bază de contract aflat în misiune la bordul fregatei „Regele Ferdinand” a decedat ieri, 7 decembrie, în jurul orei 21.30, la scurt timp după internarea în Spitalul Universitar din Iraklion, localitate aflată pe insula grecească Creta.

Iordache Bogdan şi-a pierdut cunoştinţa la ora 16.15, în timp ce se afla împreună cu doi colegi în spaţiul de repaus al navei. Echipa medicală a navei i-a acordat militarului asistenţa de urgenţă. La solicitarea comandantului fregatei, Comandamentul NATO de la Napoli a trimis un elicopter în zona de acţiune a navei, pentru a-l transporta pe militar la cel mai apropiat spital.

Cauzele decesului urmează să fie stabilite de medicii spitalului din Iraklion. Iordache Bogdan era în vârstă de 31 de ani, divorţat şi avea un copil. Militarul era ambarcat la bordul fregatei „Regele Ferdinand” din data de 1 iunie 2004, fiind apt medical la momentul plecării în misiune.

Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral dr. Gheorghe Marin, a transmis sincere condoleanţe familiei îndoliate şi a ordonat măsurile necesare pentru aducerea în ţară a corpului neînsufleţit al militarului.

„Regele Ferdinand” a plecat din ţară pe 5 octombrie 2005 şi a intrat, începând cu 15 octombrie, sub comanda operaţională a NATO. Fregata îşi va continua participarea la operaţia „Active Endeavour” până pe 15 decembrie a.c.