Pe lângă faptul că sunt delicioase, migdalele oferă multiple beneficii sănătății. Acestea sunt o sursă excelentă de nutrienți sănătoși cum ar fi acizii grași esențiali, fibre, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, fosfor, fier, vitamine din grupul B, riboflavina, biotina sau zinc. Însă, pe lângă toate acestea, migdalele sunt cea mai bogată sursă de calciu dintre toate alimentele, cu excepția celor de origine animală. Au și vitaminele C, E și un conținut caloric ridicat, deci pot fi consumate regulat pentru completarea alimentației zilnice.
Printre cele mai importante calități pe care migdalele le ofera sănătății se numără:
- Reduc riscul de atac de cord. Studiile arată că persoanele care consumă migdale de 5 ori pe săptămână prezintă cu 50 % mai puține riscuri de a face atac de cord.
- Previn cancerul. Fibra prezentă în migdale are efect de detoxifiere si previne cancerul la colon. De asemenea, migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E, fitochimicale și flavonoide care controlează evoluția celulelor cancerului la sân.
- Reduc nivelul colesterolului. Migdalele sunt o bună sursă de grasimi mononesaturate și polinesaturate, care facilitează reducerea colesterolului rău. Consumul de migdale regulat poate ajuta la creșterea colesterolului bun.
- Protejează peretele arterial, datorită flavonoizilor, care lucrează sinergic cu vitamina E.
- Fibrele din midgale ajută digestia prin creșterea nivelului bacteriilor benefice din aparatul digestiv, protejându-vă totodată de probleme precum balonarea, constipația, diareea, sindromul de colon iritabil sau chiar cancerul de colon.
- Protejează împotriva diabetului. Migdalele ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, protejând împotriva diabetului.
- Întăresc oasele și dinții. Migdalele sunt o sursa bună de micronutrienți, cum ar fi de calciu și fosfor, care previn osteoporoza și consolidează oasele și dinții.
- Îți stimulează energia. Migdalele sunt bogate în mangan, riboflavină și cupru, toate fiind de ajutor în producția de energie.
- Mențin buna funcționare a sistemului nervos, ceea ce duce la un intelect sănătos și longevitate.
- Îngrijesc pielea. Uleiul de migdale este un bun hidratant deoarece conține acid linoleic. Previne acneea, punctele negre, precum și pielea uscată. De asemenea, conțin vitamina E pentru o piele sănătoasă. Uleiul de migdale acționează și ca dezinfectant pentru răni ușoare.
- Grăsimile sănătoase contribuie la scăderea în greutate. S-a observat că persoanele care consumă în mod constant migdale sunt mai slabe ca cele care le consumă rar sau deloc.