Microsoft Windows XP ramâne fără suport tehnic

aprilie 8, 2014

Începând de miercuri 9 aprilie, utilizatorii de computere care încă rulează sistemul de operare Windows XP, vor fi nevoiţi să treacă la Windows 7 sau 8 pentru a îşi menţine în siguranţă informaţiile.

Ce se întâmplă mai exact? Microsoft nu mai oferă suport tehnic, iar sistemul de operare XP nu va mai face update-uri de securitate. Asta nu înseamnă că nu veţi mai putea folosi vechiul sistem, el va putea fi în continuare utilizat la fel ca până acum, dar va rămâne în urmă şi nu va mai face faţă viruşilor, totodată ramânând expus hackerilor.

Potrivit unor mai multe analize făcute în acest domeniu, între 18% si 30% din computerele care folosesc windows, încă rulează sistemul de operare XP. Printre acestea se pot număra utilizatori care pot face parte din servicii de poliţie, birouri juridice, bănci şi restaurante.

Tom Murphy a declarat pentru CNET: „Am anunţat oprirea suportului tehnic pentru Windows XP în luna septembrie a anului 2007. Încă  de atunci am comunicat cu partenerii şi clienţii noştrii pe două teme: 1, Ce se va întampla atunci când vom opri suportul tehnic şi ce este de făcut. Iar 2, să îi ajutăm să treacă de la Windows XP la un sistem de operare mai modern.”

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro