Microsoft creeaza un nou prototip de jocuri, pe baza structurii unei incaperi

Tehnologia inovatoare se numeste „RoomAlive” si, intr-adevar, are ca scop transformarea oricarei incaperi intr-un spatiu viu, interactiv.

In demonstratiile cercetatorilor de la Microsoft se poate observa cum jucatorii pot impusca sau lovi diverse creaturi care apar pe pereti si se feresc de proiectilele aruncate de-a lungul camerei. De asemenea, imaginile in care jucatorii impusca inamicii ce apar din spatele mobilei sau cele in care un covor se transforma intr-un rau foarte rapid au incantat pasionatii de jocuri electronice.

Prin diverse proiectoare si camere video, sistemul „RoomAlive” inregistreaza dimensiunile incaperii si utilizeaza aproape orice suprafata ca pe un ecran pe care poate transpune scenele din jocuri. Camerele video sunt montate pe tavan si pot monitoriza interactiunea jucatorilor cu obiectele proiectate.

Conform BBC, compania Microsoft a declarat ca scopul filmuletelor demonstrative este de a prezenta posibilitatile nelimitate ale jocurilor pe baza de realitate augmentata si, momentan, nu intentioneaza sa transforme sistemul intr-un produs comercial.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro