Microsoft a actionat in judecata Comisia Europeana

septembrie 9, 2005

Microsoft a informat miercuri că acţionat în justiţie Comisia Europeană, ca urmare a unei decizii anterioare privind obligativitatea firmei americane de a face publice anumite detalii ce ţin de modul de realizare a produselor firmei americane.

"Microsoft a formulat o cerere de anulare a deciziei, la Curtea de Primă Instanţă, în special ca reacţie a deciziei privind emiterea de licenţe pentru codurile sursă ale protocoalelor de comunicaţie", a afirmat purtătorul de cuvânt al producătorului de software.

Comisia, care supraveghează respectarea legilor concurenţei la nivelul Uniunii Europene, a amendat compania Microsoft, în martie 2004, cu suma record de 497 de milioane de euro (654,9 milioane de dolari) şi a cerut acesteia să-şi modifice modul de derulare a afacerilor.

Microsoft a contestat decizia Comisiei şi, separat, a încercat să suspende sancţiunile impuse de executivul european, acţiune care s-a soldat cu un eşec.

Comisarul european pentru concurenţă, Neelie Kroes, a avertizat Microsoft că va trebui să îndeplinească condiţiile impuse de Comisie până la 1 iunie, în caz contrar compania fiind pasibilă de noi amenzi.

Producătorul american a adoptat reglemetările impuse, iar cele două părţi au convenit că firmele care primesc protocoalele nu au voie să le facă publice.

Producătorii de software au argumentat însă că acest lucru nu este posibil, întrucât codurile sursă sunt dezvăluite în cadrul tuturor produselor, iar Microsoft şi executivul european au decis să apeleze la Curtea de Primă Instanţă.

"Această acţiune este rezultatul acordului încheiat în luna iunie cu Comisia, potrivit căruia Curtea urmează să ia decizia finală. Facem acest pas acum, astfel încât Curtea să poată începe procedurile, având în vedere implicaţiile asupra strategiei noastre de protejare a drepturilor de proprietate", a spus purtătorul de cuvânt al Microsoft. (stire preluata de pe website-ul BBC)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro