Mesaje RO-Alert transmise în zonele cu răspândire mare a Covid-19

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis vineri mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert, cu recomandarea unor măsuri minime de igienă și de prevenție, având în vedere creșterea cazurilor de infectare în rândul populației cu noul tip de coronavirus.

Mesajele au fost trimise atât în Capitală cât și în alte șapte județe din țară, unde gradul de infectare este  ridicat: Alba, Bacău, Iași, Neamț, Teleorman, Vâlcea și Vaslui. 

Textul  mesajelor pentru locuitorii Capitalei a fost următorul: 

„Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile! DSU – IGSU. ”

 

În perioada următoare și alte judete din țară vor transmite astfel de mesaje, în special în localitățile și zonele în care sunt înregistrate sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare. 

Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine in completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 in rândul populației.

 

 

Sursa: europalibera.org