Mereu pe podium

Dan Girtofan, campion national absolut in 2007 nu se dezice nici in acest sezon. Singurul roman care a urcat pe podium la toate cele trei etape din CNR disputate pana acum demonstreaza ca se bate in lupta secundelor de pe aceeasi pozitie cu Jarkko Miettinen.

La Hunedoara, spectacolul a fost la el acasa in acest weekend. Protagonistii au luptat pana la ultima proba speciala. Ce-i drept, derapajele si drift-urile de pe cele doua superspeciale au facut deliciul publicului, insa nici cele doua saritori de pe traseu nu au fost mai prejos. Campionul en-titre a avut cea mai lunga si cea mai inalta saritura, spre deliciul fanilor prezenti pe probe.

Prima zi de concurs a fost dificila pentru Giri, avand probleme cu tinuta de drum, insa in cea de-a doua zi a luptat de la egal la egal cu finlandezul, aratand arta pilotajului romanesc. Astfel, dupa 70 de km de probe speciale parcursi in a doua zi de concurs, fanii lui Girtofan au dat verdictul: mai putin de 1 metru fata de Jarkko.

Intr-o lupta cu timpul, riscul creste secunda cu secunda si, cu atat mai mult cu cat adversarii directi impun un ritm alert. Numarul mare al abandonurilor vine sa demonstreze cat de important este sa-ti cunosti masina, sa stii cand trebuie sa fortezi si sa ai o strategie clara pentru fiecare etapa. Cu toate ca Giri concureaza tot cu Subaru Impreza N12, a reusit sa ramana pe podium si in lupta pentru prima treapta, fara sa depaseasca limitele. A terminat fiecare etapa, atacand in permanenta prima pozitie.

Echipajul Dan Girtofan/ Adrian Berghea a avut evolutii progresive. A castigat 2 probe speciale, dintre care Hasdad, o proba tehnica si foarte dificila.

“ Suntem putin mai linistiti. Ne-am gasit ritmul. Cred ca avem potential sa mergem si mai repede. Am facut mici greseli care ne-au costat diferenta dintre noi si Jarkko. Cu siguranta mai avem loc sa imbunatatim ritmul. Adversarii sunt foarte puternici si bine pregatiti, iar faptul ca Jarkko impune un ritm, nu poate fi decat benefic. Vreau sa multumesc sponsorilor si partenerilor mei: Prista Oil, Monbat, BKP, Sika, Autokino, dealer Subaru Brasov pentru increderea pe care o au in noi si pentru sprijinul pe care ni-l acorda neconditionat. “- a declarat Dan Girtofan, campion national absolut in 2007

Adrian Berghea, copilotul lui Dan Girtofan a declarat: “ Am descoperit secretul lui Miettinen si stim ce face. Speram ca data viitoare sa-l invingem”

Clasament General

1. J.Miettinen 25
2. D.Girtofan 17
3. M.Tempesta 14.5
4. M.Mihalache 11.5
5. G.Szabo 11

Urmatoarea etapa va avea loc la Cluj, in perioada 21-22 iunie. Pana atunci, insa, tot la Cluj, in parcarea Polus Center se va desfasura in perioada 30-31 mai, Transilvania Rally Show.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro