Memorial Hospital – cel mai mare spital privat din Romania

MedLife, unul dintre cele mai importante centre medicale private cu capital integral romanesc, inaugureaza lucrarile de constructie la primul spital privat de mare capacitate din Romania: Memorial Hospital.

Pe o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, având o capacitate de 223 paturi şi şase săli de operaţii, Memorial Hospital este primul spital privat cu ambulatoriu propriu şi laborator. În plus, noul spital aduce un nou concept în România: chirurgie plastică cu centru de recuperare şi înfrumuseţare integrat.

Memorial Hospital va fi inaugurat în martie 2006 şi va avea sediul în Bulevardul Griviţa nr. 365, Sector 1 (în zona de nord a Capitalei). Aici se vor asigura servicii de spitalizare, ambulatoriu, chirurgie şi maternitate într-o clădire ultramodernă, cu servicii şi utilări de 4 stele.

Noul spital va oferi asistenţă medicală pacienţilor care beneficiază de asigurări medicale private. Reprezentanţii MedLife au demarat deja discuţii şi negocieri cu cei mai puternici asiguratori de pe piaţa românească pentru încheierea unor pachete de asigurări de sănătate avantajoase pentru populaţie.

Memorial Hospital asigură servicii medicale pentru următoarele specialităţi: chirurgie generală şi chirurgie plastică, oftalmologie, dermatologie, ORL, ginecologie şi servicii maternale, pediatrie şi neonatologie, oncologie, medicina muncii. Spitalul va avea în componenţă şi un Centru de slăbire şi întreţinere ultramodern.

Pacienţii spitalului vor beneficia de îngrijire medicală din partea unui personal medical de cea mai înaltă calificare – 37 medici (din care 31 specialişti) şi 34 personal medical mediu şi de aparatură medicală nouă, de generaţie 2005-2006.

Spital va utiliza pe scară largă, atât pentru intervenţii chirurgicale, cât şi pentru tratamente uzuale, lasere care au fost deja achiziţionate în mare parte de către MedLife. De asemenea, spitalul va dispune de un centru complet de imagistică, astfel încât intervenţiile să se facă ţinând cont de cele mai noi metode şi tehnici de investigaţie.

Mai mult, ambientul va fi unul de excepţie. Spitalul va fi utilat cu săli de curs, zone de relaxare pentru pacienţi şi familiile lor, cameră de joacă pentru copii, bibliotecă, programe TV şi acces la Internet în fiecare rezervă, parcare privată, farmacie şi centru de optică, iar MedLife va deschide în cadrul spitalului, cu sprijinul Societăţii Române de Istorie a Medicinei, un muzeu dedicat acestei discipline.

“De la deschiderea primului centru medical MedLife din Bucureşti, în 1996, şi până astăzi, activitatea noastră s-a bucurat de un mare succes printre pacienţi şi noi am crescut de la un an la altul, afirmă Mihail Marcu, Director General MedLife. Aceasta ne-a determinat sa ne propunem dezvoltarea ariei de servicii medicale oferite. Iar acest spital privat, care se va deschide în viitorul apropiat, reprezintă doar unul dintre primii paşi ai ambiţiosului proiect de extindere pe care ni l-am propus pentru România. De asemenea, după finalizarea investiţiilor din Bucureşti, MedLife vizează deschiderea unor centre performante şi în Bulgaria şi Serbia.”

Costurile investigaţiilor medicale vor fi acoperite integral de asigurare, cu excepţia celor care ţin de chirurgia estetică. La Memorial Hospital însă se vor practica preţuri promoţionale pentru acest tip de tratamente, mai mici cu 20-30% decât cele existente în acest moment pe piaţa românească.

Buget anual estimat pentru Memorial Hospital este de 8 milioane de euro.

Centrul medical Medlife, deschis în 1996 în Bucureşti, oferă servicii medicale de calitate, la nivel occidental. Misiunea MedLife este îmbunătăţirea si păstrarea stării de sănătate a pacienţilor săi încă din primele zile de viaţă, acest obiectiv fiind atins în toate sectoarele de activitate: laborator, profilaxie, consultaţii, tratamente şi recuperare.