Membrii ACR au decis: Dacia Logan este “Autoturismul Anului 2004”!

La Sediul Central al Automobil Clubului Român a avut loc, marţi, 28 iunie 2005, festivitatea de decernare a Trofeului “Autoturismul Anului 2004 ales de membrii ACR”.

Automobil Clubul Român a lansat prin revista Autoturism şi pe site-ul www.acr.ro, în luna decembrie 2004, Concursul “AUTOTURISMUL ANULUI 2004 ALES DE MEMBRII ACR”.

Au fost incluse ca eligibile 22 de modele 100% noi, comercializate în România în anul 2004.

In urma trierii unui număr însemnat de taloane, trimise de membrii ACR timp de 6 luni, Comisia special constituită in acest scop a validat rezultatul Concursului, desemnând modelul autohton Dacia Logan ca “Autoturismul Anului 2004 ales de membrii ACR”.

Prezent la manifestare, domnul Francois Fourmont, Director General Automobile Dacia Groupe Renault, a primit personal Trofeul şi a fost felicitat de către preşedintele ACR, domnul Constantin Niculescu.

Cu acest prilej, domnul Fourmont a declarat: “Suntem încântaţi că membrii ACR au preferat Dacia Logan dintre cele 22 de autoturisme participante la concurs. Faptul ne onorează, cu atât mai mult cu cât, aseară, EuroNCAP a dat publicităţii rezultatele ultimei serii de crash-teste, în care Logan a obţinut trei stele, rezultat preconizat de altfel şi de specialiştii noştri”.

EuroNCAP este organismul independent recunoscut de Uniunea Europeană, iar liderul acestuia este binecunoscutul Max Mosley, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Automobilului.

În stabilirea propriei ierarhii, fiecare membru ACR s-a raportat la criterii generale de evaluare, cum ar fi designul, nivelul tehnologic, imaginea produsului, luând în considerare, totodată, şi relevanţa modelului respectiv pe piaţă şi siguranţa persoanelor din habitaclu.